Aktuális

9 tipp, hogy összejöjjön a családi nyaralás!

Már csak pár hónap, és itt a nyár! A gyerekeknek itt a szünidő, és mi is kivehetünk pár nap szabadságot. Segítünk abban, hogy összejöjjön a családi nyaralás!

9. Készítsetek minél hamarabb egy családi költségvetést, csakis a nyaralásra. Mennyibe kerülne? Mit engedhettek meg magatoknak? Mire lenne szükség, és mi az, amit esetleg ingyen is meg tudtok szerezni? Bár néha rossz szembenézni a valósággal, de ne feledd: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

8. Lehet, hogy a nyaralás előtt fél évvel vagy egy évvel jutsz nagyobb összeghez – bónuszhoz, 13. havi fizetéshez… Ha nincs szükségetek feltétlenül a pénzre, tegyétek félre! Például egyéves futamidejű kincstárjegybe, így már csak vissza kell váltanod az állampapírt indulás előtt!

9 tipp, hogy összejöjjön a családi nyaralás!7. Válassz megbízható utazási irodát, olyat, ami hosszú évek óta üzemel és megbízható!

6. Összegezz! Nézd meg, mennyibe kerülne az utazás, ha te szervezed meg – az utazást, a szállást… – , és mennyibe kerülne, ha egy megbízható utazási irodánál fizetnél be egy családi nyaralásra. Sokszor ugyanis egy körutazás sokkal olcsóbb, ha csomagban vásároljuk meg, mintha mi magunk szerveznénk.

5. Ne hagyj semmit az utolsó percre! A repülőjegy éppúgy lehet sokkal drágább is az utolsó percben, mint amennyivel olcsóbbra számítunk. A kapkodás nem vezet sehová, valami mindig lemarad, otthon marad.

4. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy a főszezonban utazzon el a család, nézd meg az elő- vagy utószezonokat. Milyen idő van az adott helyen akkoriban, van-e lehetőség még fürdőzésre, és milyen egyéb programokat szerveznek a gyerekeknek?

3. Ne feledd, nyaralni mész, nem pedig főzni, mosni és takarítani. Ha fáradtabban jössz haza a pihenésből, az senkinek sem jó! Ha olyan helyet választasz, ahol magatokra kell főzni, gondold végig előre, mi van meg fél óra alatt? Ne akarj a nyaraláskor is háromfogásos menüsort előállítani a családnak, és a férfiakat is vond be a munkába. Ha autóval mentek, igenis pakold tele a kocsit, és vigyetek több ruhát, ne görnyedj a csap fölött, mert valaki kifogy a tiszta pólóból.

2. Sokan Horvátországban töltik a nyaralásukat, egy bérelt házban. Mielőtt elindultok, nézzétek meg, hol lesz a közeletekben nagyobb szupermarket. Érdemes ott előre megvenni a mindennapi élelmiszereket (tej, rágcsálnivaló, felvágottak, sajtok…), mert egy kis tengerparti városka közértjében akár dupla annyiért juthatunk csak hozzájuk!

1. Utazzatok együtt a legjobb barátod családjával! Így megoszlanak a költségek, és nemcsak nektek, de a gyerekeknek is lesz társaságuk!

Korábbi cikkek a témában:
– 6 tévhit a spórolásról
– Retroőrület: Kutyás persely és a többiek
– Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– A szakértő válaszol – 3. rész!

– 8 tanács, hogy segíts a szüleidnek
– Térkép! Itt találod az Államkincstár-fiókokat!
– Fiataloknak államkötvényt ajándékba!
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 2. rész
– Újabb tévhitek az államkötvényről
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. rész
– 10 tanács, hogy a gyerek ne szórja el a zsebpénzt
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 1. rész
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Nagy pénzügyi fogalomtár – 1. rész
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 1. rész
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top