Aktuális

Újabb tévhitek az államkötvényről

Van számlavezetési díj, a külföldi barátom nem vásárolhat államkötvényt... – újabb tévhitek az államkötvényről. Segítünk, hogy képben légy!

Újabb tévhitek az államkötvényrőlVan számlavezetési díj
TÉVHIT!

A Magyar Államkincstár az értékpapírszámla vezetéséért és a jegyzési, adás-vételi, illetve kamat- és törlesztésfizetési tranzakciók után számlanyitási és számlavezetési díjat NEM számol fel.  A többi költséget az érvényben lévő hirdetmény tartalmazza, amely megtekinthető ezen az oldalon.

Külföldi nem vásárolhat kötvényt
TÉVHIT!

A kibocsátó nem korlátozza a Diszkont Kincstárjegy, illetőleg a Magyar Államkötvény devizakülföldinek minősülő személyek általi megszerzését. A Magyar Államkötvényt természetes és jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek vásárolhatják meg és ruházhatják át egymás között, és ugyanez a helyzet a Diszkont Kincstárjegyek tekintetében is. Devizakülföldiek mind a Magyar Államkötvényt, mind pedig a Diszkont Kincstárjegyet a hatályos devizajogszabályok és a kibocsátó esetleges korlátozásai figyelembevételével vásárolhatják meg és ruházhatják át. Az előbbi forint állampapírokon túl az euro alapú  Prémium Euro Magyar Államkötvényt is megvásárolhatja egy külföldi állampolgár.

Korábbi cikkek a témában:
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. rész
– 10 tanács, hogy a gyerek ne szórja el a zsebpénzt
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! 1. rész
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Nagy pénzügyi fogalomtár – 1. rész
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 1. rész
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top