Petcast. Az állati podcast: Vedd komolyan a védekezést a bolha, a kullancs és a szúnyog ellen!

A külső paraziták – a szúnyog, a kullancs, a bolha vagy az atka – sokféle fertőzést terjesztenek, és akár súlyosan is megbetegíthetik kedvenceinket. Szerencsére, ma már többféle lehetőségünk van védekezni ellenük, és kell is, erre a jó idő beköszöntével különösen fontos figyelni.

A külső élősködők elleni védelem tehát a Petcast mostani epizódjának témája, az adás vendége Sótonyi Kata állatorvos. Az ő szakértő segítségével vesszük át, hogy

  • melyek a legveszélyesebb/leggyakoribb külső élősködők a kutyák, illetve a macskák esetében
  • ezek ellen milyen módszerekkel lehet, illetve érdemes védekezni
  • veszélyes-e a gyógyszeres megoldás, illetve alkalmasak-e a vérszívók távoltartására az olyan kíméletes szerek, amilyenek például az illóolajak
  • milyen betegségeket okozhat a bolha, a kullancs vagy a szúnyog, és hogy
  • ezeknek milyen tüneteik és kezelési lehetőségeik vannak.

Tarts velünk ebben az adásban is, mert ha csak nem mozdulsz ki a lakásból, és az ablakot sem nyitod ki, nem ússzátok meg a szúnyog-, de akár a kullancscsípést sem. Ráadásul a korán beköszöntött tavasz miatt idén hamarabb várható a hazánkban újonnan megjelent, az őshonos fajnál veszélyesebb Hyalomma kullancsok felbukkanása is, ahogyan arra a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont Kullancsfigyelő programja nemrég felhívta a figyelmet.

Hallgasd meg a Petcast korábbi kutyás adásait is:

Petcast. Az állati podcast: Gyerek mellé kutya, kutya mellé gyerek

Petcast. Az állati podcast: Csodálatos kutyaorr – játékos fárasztás: a nose work

Petcast. Az állati podcast: Mantrailing: Amikor jó, ha a kutya megy az orra után

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top