Ráérünk arra még! cikkek

Mindennapi halogatásaink: nincs kedvem hajat mosni!

A legkevésbé halogatós ember a földön az anyám, én mégsem örököltem tőle ezt a szuper tulajdonságot. Mondjuk sokat változtam az utóbbi években, de vannak apróságok, mindennapi dolgok, amiken képtelen vagyok javítani, lehet, hogy nem is akarok.

Halogatás 1. 

Ismeritek azt az érzést munka közben, hogy csak még egy e-mailre válaszolok, aztán megyek pisilni? És ez így megy a következő fél órában.  Még megszerkesztem ezt a cikket, még gyorsan válaszolok valakinek, visszahívom, aztán megyek is a mosdóba. Persze a végén már futok, legalábbis nagyon nem akarom, hogy meg kelljen állnom kedvesen beszélgetni valakivel. 

Halogatás 2. 

Aztán a házimunka… Egyedül élek, szóval csak a saját ruháimat mosom. Ha este fáradtan érek haza, és semmi kedvem mosni, bár leginkább a teregetést nem szeretem benne, tényleg képes vagyok nem mosni. Még ha vészhelyzet van akkor sem. Néha olyan művészi szintre emelem a mosás halogatását, hogy tiszta fehérnemű híján képes vagyok fürdőruhát venni a ruhám alá.

Halogatás 3.

Tudom, tudom, rettenetes egy asszony vagyok, de az ágyneműáthúzás egy igazi nyűg. Még ijesztőbb leszek, ha azt mondom, hogy inkább pucolok vécét, mint cserélek ágyneműt. Pedig hihetetlen szakirodalma van, hogy mennyire egészségtelen, ha sokáig ugyanabban az ágyneműben alszol. Szóval ezt húzom, halasztom, amíg lehet. Ti ne csináljátok!

Halogatás 4.

Amikor a valaha kondóra állított ruhásszekrényemben eluralkodik a káosz, és nagyon jól tudom, hogy  egy alapos szanálás, hajtogatás igazán jót tenne a szekrénynek is, meg nekem is,  na, akkor is képes vagyok halogatni. Pedig a káosz felszámolása után vár néhány rég eltűnt és szeretett ruhadarab, aminek úgy örülök. 

Halogatás 5.

Visszahívni telón bizonyos embereket – ebben is igazán „jó” vagyok.  Szörnyű, és ráadásul semmi tétje nincs. Nem a könyvelőmet nem hívom vissza, amikor tudom, hogy rossz hírt fog mondani. Hanem általában kedves embereket sem. Ezt igazán szégyellem, pláne, hogy addig halogatom, amíg szépen elfelejtem. De szerencsére ismernek már a barátaim és ismerőseim, és felhívnak újra.

Halogatás 6.

Akinek hosszú a haja, pontosan tudja, hogy nem lehet a hajmosást plusz a szárítást öt perc alatt elintézni. Istenem, de imádtam, amikor felelőtlen egyetemista voltam 0,5-ös hajjal, és nem létezett hajmosás, maximum 2 percig. Mondjuk forró jóga után tuti hajat kell mosnod, de  van az a helyzet, amikor még kitolható, és egy egyszerű copffal vagy frufrumosással palástolható, hogy nem volt kedved egy órát a hajszárítással tölteni.

Halogatás 7. 

Itt kérek elnézést a növényeimtől, az összestől, ami csak megfordult valaha a lakásomban. Öntözni már rendesen öntözöm őket, de átültetni… nem bírom rávenni magam. Van egy növényem, egy szobai futóka, már évek óta egy söröskorsóban él. Szépen kigyökerezett, de aztán egyre csak húztam a földbe ültetését, most meg már olyan szép a kis korsójában, hogy nincs szívem átültetni. Jó, mondjuk, a többi cserepest is át kellene már ültetni, évek óta ugyanabban a földben vannak, de amíg szépek, nem érzek késztetést.

Halogatás 8.

Ezt húzza-halasztja az ember, viszont azonnal következménye van. A cicák ugyanis nem szeretik a piszkos almot, és keresnek egy másik helyet, ami nagyon távol lesz az alomtól. Szóval nem szabad ilyet csinálni, mert a macskaalom-takarítás halogatása mindenkinek rossz, de vallja be most minden cicatartó, hogy bizony vannak napok, amikor egyszerűen nem megy a csere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top