Shine

10 éves a Szex és New York esküvői ruha, így ünnepel a tervezője

Hogy repül az idő, már tíz éve, hogy Carrie Bradshaw férjhez ment Bighez! Emlékszünk? A filmbéli álomfrigy cseppet sem valós történetében központi szerep jutott egy Vivienne Westwood menyasszonyi ruhának is, amely most igencsak valós utóéletet kezdett élni.

Tervezője ugyanis a kerek évfordulóhoz kapcsolódóan minikollekciót készített, amelynek darabjait Carrie gigaszoknyás ruhája ihlette. A Cloud dress (Felhő ruha) fantázianevű, arany csillogású ekrü csoda eredetileg Vivienne Westwood 2007–2008-as őszi/téli Wake Up Cave Girl nevű kollekciójában szerepelt, innen került át némi átalakítással a Szex és New York mozi képkockáira is.

Bár nem ez a ruha hozta meg Carrie számára a tökéletes esküvő boldogságát, a ikonikussá vált szabásvonalak mentén készült újdonságok azért biztos, hogy jó pár szerencsés arcára csalnak majd mosolyt, akik megengedhetik maguknak az efféle luxusholmikat.

Megnézem
Összes kép (4)

Koktélruhák és fűzős felső került az újdonságok közé, a Wilma névre keresztelt darabok mindegyike a mellrész kialakításával állít emléket a tízéves menyasszonyi ruhának. A koktélruhából egyébként három különböző fazon is készült, amelyek másik nagy dobása a mintaválasztás, ahhoz ugyanis az őskori barlangrajzokból merítettek ihletet.

Megnézem
Összes kép (5)

Ha pedig évforduló és Szex és New York: idén húsz éve, hogy elindult a sorozat. Hihetetlen, igaz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top