Shine

Újra divatba jött az oldalzsebes nadrág

A kilencvenes évek kedvence visszatért, csak azt nem tudjuk, örüljünk-e neki.

A női zsebek történetét hosszú évszázadokig árnyékolta be a hímsoviniszta szemléletmód, a divat pedig, most úgy tűnik, igyekszik kárpótolni a zsebtelen időkért. Ez lehet az oka? Nem tudni. Mégis, talán ez a legelfogadhatóbb magyarázat arra, miért tapsolták vissza szűk két évtized után az oldalzsebes nadrágokat a női divat fősodrába, és miért vált azokból must have darab a tavaszi-nyári szezonra.

Jonathan Simkhai (Fotó: Yuchen Liao/Getty Images for NYFW: The Shows)

A cargo nadrágok sportossága mellett a paperbag és egyéb más, lezserebb nadrágokra is előszeretettel biggyesztették rá a divattervezők az abszolút haszontalan zsebeket, hogy egyfajta nagyvárosi dzsungelérzést, kúlságot adjanak a szetteknek. Láthattuk ezt a Ralph Lauren, Sies Marjan, Jonathan Simkai vagy épp a Fendi kifutóján is.

Megnézem
Összes kép (4)

Míg az oldalzsebek gyakorlati haszna csekély – mégis ki tömné teli őket, hogy furcsán kidudorodjanak?! –, optikailag, mint dekorációs elemek is veszélyesek lehetnek, ugyanis a karakteres varrású rátétek könnyedén vastagíthatnak combban. Ha erre nincs szükségünk, az oldalzsebes nacikat inkább hagyjuk, vagy keressünk valóban könnyed anyagú, sötét színű változatot, és húzzunk magassarkút, hogy tovább nyújtsuk alakunkat.

Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top