Ezek 2019 legmenőbb fürdőruhatrendjei

A vízparti divat szépen leképezi az utcai trendeket, miközben izgalmas alternatívákat kínál, ha meguntuk a „mindig jó” fekete bikinit.

Legnagyobb örömünkre változatosra sikeredett az idei fürdőruhadivat, mind a színeket és a mintákat, mind pedig a fazonokat tekintve dúskálhatunk a lehetőségekben. Mondhatnánk úgy is, hogy nagyjából minden divatban van, de azért mégsem. Mint az öltözködés minden területén, úgy a fürdőruhák esetén is vannak divatos és kevésbé divatos típusok – most épp a lenti hat fazon az, amelyek közül érdemes válogatnunk, ha beújítanánk egy menő darabot a nyaralásra

Trükkös kivágások

Megnézem
Összes kép (4)

Nagyon szexi vonalat képviselnek az itt-ott kivágott fürdőruhák, melyeknek egyrészes változatai sokszor nem takarnak többet, mint egy bikini. A kétoldalt bevágott típusok mellett népszerűek lettek a hasnál vagy mell alatt kivágott típusok is. A bikiniket is lehet hova továbbgondolni, a magas derekú alsókat több márkánál is oldalsó kivágásokkal vagy épp neccbetétekkel díszítették, persze úgy, hogy azért még funkcióját is betöltse a pici textil.

Kiknek ajánljuk?

Az oldalt vagy elöl kivágott egyrészes fürdőruhákhoz nem árt a lapos has, máskülönben jobban kiemeli az úszógumit és a hasat, mint egy kétrészes bikini – bár, mint lejjebb látható, az alakformáló változatok között is vannak izgalmas darabok. A bikinik esetén az anyag erősségét érdemes csekkolni, hiszen már egy-két kisebb lyuggatás is befolyásolhatja, mennyire tartja a melleket a felsőrész, vagy mennyire szorítja le a hasat az alsó, arról nem is szólva, hogy a laza anyag milyen könnyen becsusszanhat hátul. 

  1. Neonrózsaszín kivágott fürdőruha – H&M
  2. Csíkos Cut Out bikinifelső és skipperpántos hipster alsó – Tezenis
  3. Elöl kivágott egyrészes fürdőruha – Women’s Secret
  4. Félvállas, kivágással díszített fürdőruha – Marks & Spencer

Napsárga

Megnézem
Összes kép (4)

A színek közül egyértelműen az élénk sárga a legnépszerűbb, szívesen terveztek részvételével minden stílusban a sportostól a nőiesig. Többféle árnyalatával találkozhatunk, a sportos fazonokhoz jól mutat a neonsárga, a nőiesebb vonalat a napsárga és a mustársárga képviseli. Ha az egyszínű verziók nem jönnek be, csíkosból találunk idén a legtöbbet.  

Kiknek ajánljuk?

Egy fürdőruha esetén az elsődleges szempont mindenképp a fazon legyen. Nincs az a szín, ami feljavíthat egy előnytelen kialakítást – csak azért mert a sárga divatos, még nem kell a színt vadászni a boltokban. Pláne akkor, ha (nagyon) világos a bőrünk, és nem tervezzük, hogy a szoláriumban tesszük tönkre csak azért, hogy két árnyalattal közelebb kerüljünk az áhított szinthez, a sárga ugyanis sápaszt, pláne ha egyszínű a ruci. Így ezt a trendet mindenképp a szép. barna bőrűek számára ajánljuk, ez az ő vízparti kiváltságuk.

  1. Csíkos egyrészes fürdőruha – H&M
  2. Kétrészes, bordázott anyagú fürdőruha – Calzedonia
  3. Virágmintás bikini – Marks&Spencer
  4. Aszimmetrikus, fodrokkal díszített fürdőruha – Oysho

Állatminták

Megnézem
Összes kép (4)

Az állatminták divatja a fürdőruhákat sem kerülte el, közülük is a párducpöttyös és zebracsíkos változatok a leggyakoribbak, amiket egy sor színvariációban feldolgoztak, így ha a minta bejön, jó eséllyel találhatunk bőrszínünkhöz passzoló változatot – remélhetőleg megfelelő fazonban is.

Kiknek ajánljuk?

Bárkinek, akinek bejönnek ezek a minták. Mivel a mintákat – szerencsére – nem csak szexiskedő fazonokkal párosították, akkor is bevállalhatjuk őket, ha alapból a túlzottan nőcis stílus nem áll közel hozzánk. Mint lentebb látható, ezek a minták sokszor már tényleg csak pöttyök és csíkok, „vadállatias” jellegüket rég elveszítették.

  1. Zebramintás egyrészes fürdőruha – H&M
  2. Párducmintás bikini – Oysho
  3. Zebramintás barna bikini – Women’s Secret
  4. Bandázs fazonú, párducmintás bikini – Tezenis

Masnik és kötők

Megnézem
Összes kép (4)

Az egyrészes fürdőruhák esetén népszerűek a deréknál megkötős övvel díszített változatok, máskülönben a gyakran méteres spagettipántok, trükkösen alakítható pántok azok, amiket keresztbe-kasul tekergethetünk és csinos masnira köthetünk magunkon, ugyanis ez most nagyon népszerű még akkor is, ha egyenletesen barnulni kihívás bennük. Egyszerűbb megoldást kínálnak a direkt csomózott kialakítású fürdőruhák, amikkel nem kell vesződni, hiszen maga a fazon adja meg a kívánt látványt.

Kiknek ajánljuk?

A derékrésznél lelógó övvel kombinált darabok a kisebb pocakot is diszkréten takarhatják, pláne, ha a fürdőruha szabása, színe ennek kedvez, míg egy csomózott felsőrészű bikini a kis mellűek számára adhatja meg a vágyott optikai tuningot.

  1. Pánt nélküli, deréknál megkötős fürdőruha – Calzedonia
  2. Batikolt mintás bikini – Triumph 
  3. Mellrésznél csomózott bikini – Women’s Secret
  4. Pöttyös, aszimmetrikus fürdőruha övvel – Ganni

Magas derékvonal

Megnézem
Összes kép (4)

Stílustól függetlenül népszerűek a magas derekú bikinik, sportosan letisztult vagy pin-up lányosan dögös kialakítást egyaránt találhatunk. Ne tekintsünk rájuk nagyifürdőruhaként, rég nem unalmas darabokról van szó, nézzük csak meg a kifutós képeket, milyen változatos lehetőségeket rejt magában a fazon.

Kiknek ajánljuk?

Teltkarcsú hölgyeknek egyértelműen érdemes válogatni a magas derekú bikinik közül is, hiszen a kétrészes fürdőruhák varázsát úgy tartja meg, hogy közben formál és leszorít, ahol esetleg szükséges. Sőt, ez a típus sokkal inkább a homokóra alkatú nők számára előnyös, hiszen ha fiús, oszlopalkatú a viselő, épp a karcsúbb derék és a szélesebb csípő kihangsúlyozása marad el.  

  1. Sötétkék, mintás betétekkel díszített bikini – Triumph
  2. Fodros szélű bikinifelső magas derekú alsóval – Tezenis
  3. Dzsungelmintás bikini félvállas felsővel és magas derekú alsóval – Oysho
  4. Sötétkék kétrészes fürdőruha oldalt kivágásokkal díszített, magas derekú alsóval – H&M

Fémes csillogás

Megnézem
Összes kép (4)

Idén minél fényesebb lesz a fürdőruhánk, annál jobb – ha nekünk nem is, mert ne adj isten, nem áll jól, a trendek szerint mindenképp. Az arany, az ezüst, a bronz, a drágakövek színei mind nagyon divatosak, minden árnyalat megtalálta csillogó variánsát, amit vagy maga az anyag típusa szavatol, vagy a rávarrt flitterektől ragyog a vízparti ruci.

Kiknek ajánljuk?

Ha szereted a glamúrt, neked. Mivel minden színből létezhet fényes változat, csak rajtunk és a szerencsénken múlik, hogy a kiszemelt fazonból kapható-e csillogó típus is. 

  1. Aranyszínű, egyrészes fürdőruha – H&M
  2. Flitterekkel díszített zöld bikini – Calzedonia
  3. Narancsszínű, fénylő anyagú bikini – F&F
  4. Csipkével díszített, fénylő olajzöld fürdőruha – Tezenis