Másként tekintesz a leárazott fürdőruhákra, ha ezt megnézed: Miami Swim Week 2019/2020

Már a jövő évi trendeket mutatták be Miamiban a fürdőruhás divathéten, ami nem is lehetett volna ennél jobban időzítve.

Ahogy a divat minden területén, a fürdőruhák esetében is egy szezonnal előrébb járnak a tervezők: a most zárult Miami Swim Weeken már a 2019/2020-as resort kollekciókat mutatták be. A változatos stílusú kollekciókat átnézve összegyűjtöttük a legmeghatározóbb divatirányzatokat, amelyek jövőre várnak ránk, és a legnagyobb tanulság az, hogy nem egy közülük olyan, ami az idei ajánlásokban is szerepelt, szóval már csak azért is érdemes megnézni az összeállításunkat, mert a leárazások még javában tartanak, így töredékáron beszerezhetjük most a jövő évi divatdarabokat. 

Sportos vonalak

Még a legextrémebb kollekciókban is megtalálhatók voltak a sportos fürdőruhák, amelyek a látvány mellett a funkcionalitásra, vagyis arra is rámentek, hogy lehessen bennük fürdeni, strandolni anélkül, hogy elhagynánk őket. A letisztult vonalvezetés a legtöbbször praktikusan szélesebb pántokkal és értelmezhető méretű alsókkal párosult, a színek tekintetében pedig egészen vegyes volt a felhozatal, a pasztelltől a neonig terjed a skála.

Kiknek ajánljuk: Életkortól és testalkattól függetlenül bárki megtalálhatja a számára előnyös sportos fürdőruhát, ami az aktív strandolóknak és kisgyerekes anyukáknak tökéletes választás lehet. Már rég nemcsak a snassz úszódresszeket fedi a kategória. Kötőkkel, övekkel, mintákkal variált darabokat egyaránt találhatunk. 

Megnézem
Összes kép (9)

Fodros

Népszerű dekoráció marad a fodor továbbra is, a hullámzó rátétek szépen erősítik a romantikus összhatást, pasztellszínekkel, virágos vagy etnomintázattal pedig egyenesen telitalálat ez a fazon. A dekoltázsrészt, illetve a pántokat egyaránt előszeretettel díszítik fodrokkal mind a bikinik, mind pedig az egyrészes fürdőruhák esetén.

Kiknek ajánljuk: Egy fodros felsőrészű fürdőruha elsősorban a kis mellűeknek lehet előnyös, hiszen a rátétek optikailag nagyíthatják a mellet, de azoknak is érdemes felpróbálni ezt a fazont, akik szélesebb csípőjüket, vastagabb combjukat szeretnék ellensúlyozni azáltal, hogy a felsőtestüket jobban kihangsúlyozzák. 

Megnézem
Összes kép (7)

Állatmintás

Bár virágos fürdőruhákból már több került a kifutókra, az állatmintás bikinik és egyrészesek még mindig meghatározóak voltak a Miami Swim Week bemutatóin, így ne aggódjon senki, aki idén tárazott be párducmintából: abszolút helyénvaló választás marad a következő szezonban is.

Kiknek ajánljuk: Állatmintás ruhát hordani elsősorban ízlés kérdése, valaki imádja, mást a hideg ráz a gondolatától is. Ha te a rajongók táborát erősíted, elsősorban arra figyelj, milyen típusú a bőröd, mennyire könnyen barnulsz, vagy mennyire vagy barna már alapból is. Egy ocelotmintás fürdőruha ugyanis már csak színeinél fogva is sápaszthatja a tél típusokat, de egy fekete-fehér zebramintás sem előnyös minden bőrszínre. Állatmintás fürdőruha vásárlásakor tehát ne egy konkrét mintára startolj rá, hanem figyeld a színeket (és a fazonokat), és válassz aszerint.

Megnézem
Összes kép (8)

Egyrészesek

Az egyrészes fürdőruhák maradnak, ahol vannak: divatban. Tucatnyi ötletes, látványos típust vonultatott fel a divathét, köztük sok olyat, amelyek kevésbé takarták a testet, mint némely bikini. Az „egyrészes fürdőruha” kifejezést tehát érdemes megfelelően tágan értelmezni: nem csak a zártabb típusokat jelöli, sőt pont az itt-ott kivágott, néhol aszimmetrikus fazonok voltak azok, amelyek letarolták a divathetet.

Kiknek ajánljuk: Ezek a fürdőruhák sokszor annyira komplikált kialakításúak, hogy mindenképp csak felpróbálva láthatjuk, miként mutatnak rajtunk, legyen bármilyen is az alkatunk. Míg a kivágások helyén nyilván nincs, ami összetartson minket, úgy a fürdőruha szabásában (jó esetben) egy sor trükkös varrás lapulhat, amik mégis előnyösen formázhatnak. Ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy nyugodtan próbáljon fel néhány ilyen darabot is; érdemes néha feszegetni a határokat – legalább a próbafülke biztonságában.

Megnézem
Összes kép (6)

Icipici bikinik

Nagyjából minden egyrészes darabra jutott egy alig takaró együttes is: a zavarba ejtően pici fürdőruhák tényleg csak a legszükségesebb részeket fedték el. Ezekhez aztán tényleg kell bátorság, itt nincs szó alakformázásról, trükközésről, mindent láttatni engednek szinte teljes valójában. A rajongótábora azonban határozottan megvan ezeknek a daraboknak is, és a híveket nyugalommal töltheti el a gondolat, hogy a falatnyi bikinik minden színben és mintában divatban lesznek, tangás alsóval és magas derékfazonnal kombinálva egyaránt.

Kiknek ajánljuk: Ruhamérettől függetlenül a sportos, tónusos testalkaton a legelőnyösebb ez a típus, nagy mellű hölgyek pedig gondolják át a választását: ezekben a fazonokban nincs merevítő, a vékony pántok pedig vajmi keveset tartanak, így nem biztos, hogy ez lesz a legkényelmesebb fazon számukra. 

Megnézem
Összes kép (6)

Sokat takaró fazonok

Az előző trend szöges ellentéte is felbukkant a divathéten az ujjrésszel kombinált egyrészes fürdőruhák képében – némelyik egyenesen a szörfruhák zártságát juttatta eszünkbe. Valamint azt, hogy milyen praktikus is ez a fazon, hiszen nagy felületen védi testünket az UV-sugárzástól, így kevesebbet kell vacakolni a naptejjel, amiből ennek köszönhetően ráadásul a természetes vizekbe is kevesebbet áztatunk bele magunkról. Mindeközben pedig még jól is néznek ki ezek a darabok. 

Kiknek ajánljuk: Ha feleslegesen nem szereted mutogatni magadat, de fontos, hogy ízléses, nőies öltözékben legyél a strandon is, ezek a típusok kedvedre lesznek. A fényvédelem ráadásul elsődleges szempont, pláne, ha egész napos strandolásokat tervezünk, és az egyetlen menedékünk egy napernyő. Ilyenkor érdemes mérlegelni, nem lenne-e jobb egy csini, de többet takaró fürdőruha, amelyben nem kell annyit aggódni a leégés miatt, és amely környezetbarátabb alternatíva is, mint a liternyi naptej. 

Megnézem
Összes kép (5)

Fordítva megkötött felsőrész

Végül jöjjön a trend, amely a netes képmegosztókon már múlt év óta terjed, most pedig a tervezők szélesebb körénél is megjelent: a fejjel lefelé megkötött felsőrészű bikini. Egy sor olyan fazont láthattunk, amelyek első (és második) blikkre úgy tűntek, mintha fordítva adták volna rá őket a modellre, pedig valójában nem. Mi ugyan nem vagyunk elragadtatva a gondolattól, és kizártnak tartjuk, hogy mellplasztikahatása lenne ennek a valóságban, de a lehetőség adott, ha valaki extrémkedni kíván a fövenyen.

OMG SWIMWEAR (Fotó: Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion)

Kiknek ajánljuk: Ha a melled kellően nagy ahhoz, hogy jól mutasson egy ilyen felsőben, de még peckesen áll ahhoz, hogy tartás nélkül se lógjon, és még kellően excentrikus és bevállalós is vagy, nos, akkor ezt neked találták ki. 

Megnézem
Összes kép (4)