Shine

Teáscsésze és kalappóni – Véget ért az ascoti derbi, mutatjuk a leglátványosabb kalapokat

Rang és gazdagság ide vagy oda, mindenki megvillantotta kalapcsodáit az ascoti lóversenyen.

Nagy-Britannia legnépszerűbb lóversenye, a Royal Ascot nemcsak a lovassport szerelmesei körében bír kiemelt fontossággal, de társasági eseményként is fontos tényezőnek számít. A brit királyi családtól kezdve feltűnik rajta az arisztokrácia színe-java, a sok híresség pedig csak úgy vonzza az embereket az eseményre. Pláne ami a hölgyeket illeti, akik élőben látni akarják a díszes kalapokat, amelyek lassacskán nagyobb hírnévnek örvendenek, mint az, hogy itt lovakra lehet fogadni.

A kalapokat pedig nemcsak megcsodálják, de részt is vesznek az össznépi őrületben, amelynek egyik végén a kifinomult, ízléses, valóban mesterműnek számító darabok vannak, a másikon pedig a – lássuk be, csak – magamutogatásból készült kalapcsodák.

Arisztokrata pompa

Nemcsak Katalin hercegné választotta a szezon színének a kéket, II. Erzsébet királynő is erre az árnyalatra voksolt. Sőt, Eugénia yorki hercegnő és Zara Tindall is kék kalapban volt látható a derbi egy-egy napján. Esetükben a kreativitás egyszer sem ment az ízlés rovására, mint ahogyan a legtöbb nemesi sarjnak sikerült irányban tartania a jó megjelenést.

Megnézem
Összes kép (15)

Fantázia felsőfokon

Rangtól függetlenül érdemes elkülöníteni az ötletesen vicces, látványosan frappáns kalapokat az őrült tollcsodáktól – kár lenne egy napon említeni őket. Lássuk először, hogyan lehet hat kalapból egy címlapra való fejfedőt alkotni, és milyen az, ha egy méhecskét mintáz a kalpag, mégsem gyerekes az összkép.

Megnézem
Összes kép (14)

Teáscsésze és kalappóni

A legvadabb kalapok között ott voltak a kötelező tollas darabok, a századelő stílusát megelevenítő típusok, vagy azok, amelyeket helikopter, könyvkupac vagy épp egy pónifej ékesített. Esetükben a kiegészítő jelző sokkal inkább illik a ruhára, sőt a ruha viselőjére, mint a kalapokra, amelyek hatalmas látványelemként vonultak végig a tribünön, abszolút zárójelbe téve, ki látható alattuk – úgyis minden szempár a kalapokra szegeződött.

Megnézem
Összes kép (12)

Vendégek és kalapjaik a 2019-es Royal Ascoton (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top