Shine

Az égből szálltak alá a ruhák a párizsi divatbemutatón

Érdemes lesz bekapcsolni a hangot a videók megtekintéséhez!

Különleges művészi produkciót láthatott, aki megnézte Issey Miyake párizsi divatbemutatóját, melyen a kifutó inkább tűnt színpadnak, a modellek pedig táncosoknak, akik kisebb műsorszámokat adtak elő a közönségnek. A koreográfia persze az anyagok könnyed hullámzásán, rugalmasságán alapult, a színes kelmék libbenése határozta meg a bemutatót, mely mégis át tudott adni egy jó adagot abból az életörömből, vidámságból, melyet a kollekció kívánt sugallni.

A show csúcspontja az volt, mikor a ruhák óriási karikára kifeszítve, az égből ereszkedtek alá, a modellek pedig a kifutó közepén bújtak bele azokba, hogy aztán az üres karikák futurisztikus hangulatot árasztva emelkedjen újra a magasba. Majd kezdődött a rugózás és ugrálás, melynek hatására a ruhák valószínűtlenül magasra emelkedtek, majd vissza, újra a magasba, és vissza. Mint Pom-Pom az ágon, csak élénkebb kiadásban.

Ugyanez egy picit más szögből, de ugyanannyi vidámsággal:

A bemutatónak nem ez volt az egyetlen látványos jelenete. Láthattunk körtáncot járó tündéreket, nyíló virágokat, fánkként dagadó pörgős szoknyákat vagy épp Ravel Bolerójára örömtáncot lejtő lányokat.

 

 
Modellek az Issey Miyake 2020 tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján

Modellek az Issey Miyake 2020 tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján (Thierry Chesnot/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top