Shine

Koronavírus: a Párizsi Divathét sem indul zavartalanul a vírusterjedés kockázata miatt

Több száz prominens résztvevő marad távol a divatbemutatóktól.

Ma veszi kezdetét a 2020-as őszi-téli kollekciókat bemutató divathét sorozat utolsó állomása, a Párizsi Divathét. A sürgölődés nagy, a résztvevők azonban a koronavírus miatti szigorú óvintézkedések miatt nagy számban maradnak távol. A Fashion United információi szerint legalább ezren vannak azok a kínai nagyvásárlók, divatszerkesztők, divatipari szereplők, akik biztosan nem vesznek részt a bemutatókon, de a divattervezők közül is hatan törölték magukat a programsorozatból.

A francia divatszövetség, a Fédération de la Haute Couture et de la Mode közleménye szerint a kínai dizájnerek közül Masha Ma, Shiatzy Chen, Uma Wang, Jarel Zhang, Calvin Luo és Maison Mai azok, akik nem mutatják be kollekcióikat. 

Fotó: Edward Berthelot / Getty Images

Hogy megoldást találjanak a problémára, a szervezők az online közvetítés lehetőségét kínálták fel a divatházaknak, hogy a távol maradók a közösségi médián keresztül tudják nyomon követni az eseményeket. A Párizsi Divathét így is grandiózus lesz, 96 márka 70 divatbemutatója és prezentációja lett betáblázva a következő napokra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top