7 őszi-téli sminktrend, amiket neked is ismerned kell

Benecz Judit | 2019. Október 16.
Picit sötétebbek, picit drámaibbak és nagyon nőiesek a legújabb sminkajánlások.

Ha címszavakban akarnánk összefoglalni az őszi-téli sminktrendeket, a ragyogóan tiszta bőrkép, a leheletnyi bronzosító és a végtelen számú szemkontúrozási technika azok, amik kihagyhatatlanok lennének a felsorolásból. A természetesre formázott, vastag szemöldök még mindig az arc ékességének számít, mindegy, milyen sminket teszünk (vagy nem teszünk) fel, legyen rá gondunk. A színek tekintetében ízig-vérig feminin tél elé nézünk: a lila még mindig divatos lesz, de felzárkózik mellé a rózsaszín, az ünnepi időszak pedig ismét aranyfényben és csillámporban úszik majd.

Variációk cicaszemsminkre

A cicaszemsmink megunhatatlannak számít, az őszi-téli szezonra is tucatnyi ötletet láthattunk a divatbemutatókon, miként érdemes kísérletezgetni vele. A suhintásnyi vonalkától a drámaian vastag ívekig bármilyet készíthetünk, ami illik hozzánk, sőt keretezhetjük szemünket színes szemhéjtussal is: az ajánlásokban a pink változatok vannak a csúcson, a valóságban azonban ezek nem mindenkinek állnak jól, ezért nyugodtan vizsgáljuk ezt felül, és ha kell, válasszunk másik élénk színt, mondjuk kobaltkéket vagy smaragdzöldet.

sminktrendek 2019 osz tel_13

Zimmermann (Fotó: Mike Coppola/Getty Images for NYFW: The Shows)

sminktrendek 2019 osz tel_22

Missoni (Fotó: Pietro D'aprano/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_7

Louis Vuitton (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel2

Natasha Zinko (Fotó: Tim Whitby/BFC/Getty Images)

Füstös szemsmink vol. 2

Talán nem okozok meglepetést, ha azt írom, a szürkés-feketés füstös szemsminkek is köztünk vannak. Érdekesebb ennél, hogy a smink barnás változata is népszerű lett. A neutrális, földszínekkel dolgozó, némi arany- vagy bronzszínben is csillogó sminkek nagyon divatosak, elkészítésükre azonban érdemes odafigyelni. Ha nem jól választjuk meg a színeket, könnyen imitálhatja sminkünk kialvatlan, sötét karikákkal ékesített valónkat, éppen azt, amit ugyebár elfedni szeretnénk. Ha nem vagyunk profik, e tekintetben is érvényes a szabály: próbálgassuk, mi áll jól, vagy még egyszerűbb, ha hozzáértő sminkes segítségét kérjük valamilyen tanfolyam keretében, ahol egyszer s mindenkorra képbe hoznak, milyen smink áll jól, és azt hogyan készíthetjük el.

sminktrendek 2019 osz tel_18

Max Mara (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_14

Elie Saab (Fotó: Yanshan Zhang/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_3

Elie Saab (Fotó: Peter White/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_12

Tom Ford (Fotó: JP Yim/Getty Images)

Csillámok

Alapjáraton is igaz, hogy a ragyogó sminkek a népszerűek, legyen szó arcunk árnyalásáról, szem- vagy szájsminkről, a csillámos változatok azonban annyira hájpoltak, hogy külön trendkategóriát is kaptak. Alkalmi és bulisminkek elengedhetetlen kelléke lett a csillámos szemhéjpúder, amelyből az arany alapvetés, de egy ragyogó lilával vagy ezüstösen csillogóval sem nyúlunk mellé, amelyeket elég ujjbegyünkkel felvinni a szemhéjunkra, szépen, egyenletesen mindenhová.

sminktrendek 2019 osz tel_15

Halpern (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_11

Rodarte (Fotó: Stefanie Keenan/Getty Images for JNSQ Wines)

sminktrendek 2019 osz tel_17

Ashish (Fotó: Stuart Wilson/BFC/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_26

Dries Van Noten (Fotó: Peter White/Getty Images)

Ajakhangsúlyos sminkek

A matt helyett immár a selyemfényű vagy egyenesen ragyogó ajaksminkek jöttek divatba, melyek közül a legnépszerűbbek a vörös, illetve a sötétebb, bogyós gyümölcsöket idéző árnyalatúak. A lilástól a narancsosig számtalan színből válogathatunk minden árszinten, próbálgatni pedig mindenképp érdemes őket, hiszen egy jól eltalált, a színeinkhez passzoló, intenzív árnyalatú rúzs önmagában elviszi a show-t, amihez elég feldobni egy kis szempillaspirált, és formába hozni szemöldökünket, hogy szexi, látványos sminket kapjunk. 

sminktrendek 2019 osz tel_27

Chloe (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_8

Louis Vuitton (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_19

Fendi (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_16

Simone Rocha (Fotó: Luke Walker/BFC/2019 Luke Walker/BFC)

Ragyogó arcbőr

Készítsünk akár szem-, akár ajakhangsúlyos sminket, arcbőrünkről semmiképp se feledkezzünk meg. Értem ezen azt, hogy a sminkelés nulladik lépéseként már az arcápolásra is ügyeljünk, az egyenletes bőrkép, a természetes ragyogás ugyanis ettől függ, nem az alapozónktól. A célzott bőrápolás és a megfelelő hidratálás az alapja mindennek (ami hűvös időben még inkább fontos), alapozónkat pedig ne vakolatnyi mennyiségben vigyük fel, és ne fojtsuk bele magunkat a púderes dobozba sem, sokkal inkább a lágy, természetes fedést célozzuk meg, mely egységesít, az összhatást tekintve pedig törekedjünk a finoman ragyogó (dewy) finisre.

sminktrendek 2019 osz tel_1

Isabel Marant (Fotó: Peter White/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_5

Stella McCartney (Fotó: Peter White/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_25

Lanvin (Fotó: Peter White/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_2

Nina Ricci (Fotó: Peter White/Getty Images)

Bronzosítás

A ragyogó arcbőr látványát két módon is érdemes lesz fokozni. Az egyike ennek a leheletnyi bronzosítás, melynek segítségével jóval természetesebb módon árnyalhatjuk arcunkat, mint egy Kardashian-féle kontúrozással, mégis finom tónust, színt ad az arcnak, mely télen bizony könnyen fakóvá válik. Ne feledjük, nyári barnaságunk mostanra már a múlté, ezért könnyen lehet, hogy egy világosabb bronzosítóra lesz szükségünk, mint ahogyan a csillámfaktort is érdemes felülvizsgálni: remek, ha enyhe ragyogást ad a termék, az erős csillámfényűt azonban tartalékoljuk az esti partikra. Nappali sminkhez válasszunk szépen építhető, lágy fényű változatot, a legjobb pedig, ha több árnyalatot tartalmazó bronzosító palettát választunk, ami még több lehetőséget kínál a finomhangolásra.

sminktrendek 2019 osz tel_4

Isabel Marant (Fotó: Kristy Sparow/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_9

Prabal Gurung (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images for New York Fashion Week: The Shows)

sminktrendek 2019 osz tel_10

Altuzarra (Fotó: Peter White/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_23

Dolce & Gabbana (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

Pirosító

A téli sápadt, fakó arcbőr igazi jó barátja a pirosító is, nem véletlen, hogy a trendajánlásokban is stabil helye van. Egy kis rózsás, barackos vagy korallos árnyalás (kiválasztását színeinktől és a smink színétől tegyük függővé) azonnal élettelibbé, egyben lágyabbá teszi az arcot. Bánjunk vele finoman, ne essünk túlzásokba, ellenben bátran használjuk a színt szemhéjunkon is, az most nagyon divatos, mint ahogyan az árnyalatban egyező ajakrúzs vagy szájfény is. Nappali sminknek mindez csillagos ötös választás.

sminktrendek 2019 osz tel_21

Aigner (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_20

Genny (Fotó: John Phillips/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_24

Dolce & Gabbana (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

sminktrendek 2019 osz tel_6

Chanel (Fotó: Peter White/Getty Images)

2019 őszi-téli sminktrendek – Max Mara (Fotó: John Phillips/Getty Image)

Exit mobile version