Tavaszi sminktrendek, amikről neked is tudnod kell

Eljött az ideje, hogy újragondoljuk színeinket, és ráhangolódjunk a tavaszi sminkekre. Elkészítésükhöz nem kell mestervizsga, majd meglátjátok.

Kezdem egyből a lényeggel: 2020 tavaszán szinte mindegy, milyen a sminked, egy a lényeg: csillogjon! Hangulatunktól és az alkalomtól függően rétegezhetjük a csillámport vagy adhatunk csak leheletnyi ragyogást bőrünknek, mindegyik jó választás, fő, hogy ne fojtsuk le sminkünket, ne váljon száraz érzetűvé, mattá. Érvényes ez arcunk minden területére, és még akkor is, ha csak egy ötperces sminket dobunk fel: alapozónk vagy a BB krémünk adjon enyhe fényt a bőrnek, ha csak ujjbeggyel dolgozunk fel egy pici színt a szemöldökre, az legyen finom gyöngyházfényű és nem kötelező a rúzs sem (no, azért mutatok mindjárt egy dögös opciót!), a szájfények önmagukban is diktálják a divatot.    

Fénylőn füstös szemek

Elsőként is itt vannak a füstös szemsminkek. Minden szezonban divatosak, nappali és esti sminkként egyaránt variálhatók, idén tavasszal pedig érdemes lesz belőlük is a csillogóbb változatokat elkészíteni. Vihetünk fel mindehhez egy vékonyka rétegben csillámot a kész sminkre, de talán gyorsabb megoldás, ha egyből fénylő finisű szemfestékekkel dolgozunk. 

Tipp: Még fekete szemceruzából is kapható csillogó változat, kontúrozd azzal vastagon a felső szemhéjadat, majd sminkecsettel dolgozd el, hogy átmenetes, satírozott hatása legyen, és már kész is a villámgyors, csillogó, füstös szemsmink.

Megnézem
Összes kép (7)

Szemdekorok

Bulisminkek és leendő fesztiválsminkek alapkellékei lesznek a különböző formájú, de mindenképp fénylő strasszok, bőrre ragasztható gyöngyök vagy sminkpecsétek, melyek hol művészivé, hol hippissé teszik a végeredményt. Céljuk a plusz csillogás, a glamúr, és el is érik, hiszen egy ártatlan cicaszemsmink is egészen másként fest, ha mondjuk pici csillagok ékesítik szemhéjunkat a vonal mentén.

Tipp: Ha nem akarsz plusz dekorcuccokért fizetni, de van otthon ezüst, arany, vagy más, metál színű szemhéjtusod, szemceruzád, esetleg stickes szemfestéked, te magad is rajzolhatsz pici pöttyöket, csillagokat a szemed köré.

Megnézem
Összes kép (6)

Kék szemsminkek

A színek terén az egyik legmeghatározóbb vonalat a kék szemsminkek jelentik. Az év színének is kikiáltott árnyalat egész pontosan a klasszikus kék, de ettől még sminkünk lehet világos babakék, élénk királykék vagy telt zafírkék is, fő, hogy passzoljon bőrünk és hajunk tónusához, szemünk színéhez. És ne feledjük, az ideális esetükben is a fénylő felület!

Tipp: Ha soknak érzed a teljes szemhéjadat kékre festeni, használj a megszokott fekete helyett kék szemhéjtust vagy szemceruzát, így is látványos lesz a változás.

Megnézem
Összes kép (6)

Szivárványos szemsmink

Ezt a sminktrendet gyanús, hogy a fesztiválszezonban is emlegetni fogjuk még. A többféle színre festett szemhéjak nemcsak bohókásak, hanem pasztellváltozatuk igazán romantikus is tud lenni, fontos azonban, hogy színeinkhez passzoló árnyalatokat válasszunk. Neonszínekkel is működik a trend, metálos árnyalatokkal pedig igazi unikornis-hatást érhetünk el.

Tipp: Ilyen látványos sminkhez karakteres rúzsra már nem lesz szükséged, dobj fel egy kis színezett szájfényt, és kész is!

Megnézem
Összes kép (8)

Vörös ajkak

Az intenzív színű rúzsok közt tavasszal a vörösek lesznek a nyerők. Jöhetnek a klasszikus árnyalatok, lehet pinkes vagy narancsos, fő, hogy jól álljon. A fényes finish itt is alap, szerencsére mostanra már minden márka betárazott belőlük, így nekünk csak válogatni kell, melyik tetszik a legjobban.

Tipp: Sokan tartanak a vörös rúzsoktól, mondván, hogy feltűnőek, erősek. Nos, ez kétségtelenül igaz, de hölgyeim, egyszer élünk, és fiatalabbak sem leszünk. Miért is hagynánk elmúlni anélkül a legszebb éveinket, hogy kipróbálnánk néhány izgalmas apróságot? Végső soron ez csak egy kis rúzs.

Megnézem
Összes kép (7)

Ajakfények fókuszban

A ragyogásközpontú szépségtrend központi eleme lett a szájfény, mely a matt rúzsok sokszezonos uralma alatt méltánytalanul háttérbe szorult. Most bezzeg minden róla szól: egy kis színezett szájfény rúzs helyett is elég lehet, és bár tartósságuk csekély, kopásuk nem feltűnő és nem is csúnya, így bármikor, bárhol felfrissíthetjük a színét, akár tükör nélkül is. Hétköznapi sminkekhez ideális, de erős, szemhangsúlyos bulisminkek mellé is jó választás.

Tipp: Új értelmet nyerhetnek matt rúzsaid, ha egy kis színtelen szájfénnyel csillogóvá teszed őket. Színes szájfényekkel a rúzs alapszínén is változtathatsz, izgalmas kísérletezgetni vele, melyik, miként viselkedik, ha összeereszted őket.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha egy kis vidámságra vágysz, ezt a videónkat mindenképp nézd meg:

Sminktesztek és sminktippek témákban pedig ezek a cikkek és érdekesek lehetnek:

Ezek lesznek 2020 legnagyobb tavaszi sminktrendjei

Tavaszi sminktrendek – 2020 (Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images for Marc Jacobs)