Shine

Félmillió dollárt adományoz a fast fashion óriás a WHO koronavírus kutatására gyűjtő alapnak

A H&M Alapítvány ajánlotta fel az óriási összeget a koronavírus-kutatásra.

Sorban jelentkeznek a híres divattervezők, hírességek, luxusmárkák, hogy pénzbeli adományokkal, gyűjtésekkel segítsék helyi vagy világszinten a koronavírus elleni küzdelmet. Így tett a fast fashion óriás H&M is, amelynek Alapítványa félmillió dollárt ajánlott fel a COVID-19 Solidarity Response Fundnak. A szervezet azért jött létre, hogy pénzt gyűjtsön a koronavírus-járvány megelőzésére, kimutatására és kezelésére folytatott munka támogatására. A cél az, hogy biztosítsa minden országnak a felkészültséget, főként a leggyengébb egészségügyi rendszerrel rendelkezőknek. Az ENSZ Alapítvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérésére hozta létre ezt az alapot, amelynek máris olyan jelentős támogatói vannak, mint a Facebook és a Google. A héten a nonprofit H&M Alapítvány is csatlakozott a támogatókhoz, és félmillió dollárt adományozott az alap életmentő munkájára.

A H&M Alapítvány egy nonprofit globális szervezet, amely 2007-ben létesült, amikor a H&M 60 millió svéd koronát (1,8 milliárd forintot) adományozott olyan projektek támogatására, amelyek hozzájárulnak a világon belüli pozitív változáshoz, egy élhetőbb, tudatos jövő megteremtéséhez. Mára ez a magánalapítvány négy fontos területre koncentrál: oktatás, víz, egyenlőség és a bolygónk védelme. A H&M Alapítvány egy független jogi entitás, amely nem kapcsolódik direkt módon a H&M-csoporthoz, munkáját a vállalati szférán kívül látja el.

Illusztráció: Getty Images/WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Illusztráció: Getty Images / WLADIMIR BULGAR / SCIENCE PHOTO LIBRARY

„A betegségek nem ismernek országhatárokat, és nagyon hálás vagyok a H&M Alapítványnak, hogy felismerte azt, hogy ennek a globális problémának a megoldására globális összefogásra van szükség, amelyből mindenkinek ki kell vennie a részét – olvasható Elizabeth Cousens, az ENSZ Alapítvány elnök-vezérigazgatójának nyilatkozata a márka közleményében. – Hozzájárulásuk ehhez az alaphoz a WHO életmentő munkáját támogatja, amely segíti az összes országot abban, hogy megelőzzék, kimutassák és kezeljék a COVID-19 járványt, főként ott, ahol a leginkább szükség van rá.”
 
A COVID-19 Solidarity Response Fund jelenleg az egyetlen módja annak, hogy egyéni adományozók és más jótékonykodók hozzájáruljanak a WHO globális erőfeszítéseihez, amelyre nagy szükség van, hiszen a koronavírus-járvány fokozódik, minden országnak fel kell készülnie és időben reagálni erre a globális helyzetre, és ebből adódóan az alap tőkeigénye is egyre nőni fog.

Ez is érdekelhet:

Kézfertőtlenítő gyártásába kezdtek a francia luxusmárkák

Koronavírus: ingyen ömlik ránk a kultúra és a tudomány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top