Szabadidő

Meat Loaf

Marvin Lee Aday 1951-ben született Dallasban. Egybefasírt úr erõsen állítja, hogy ez a születésnapja, de sokak szerint 1947-ben hozta a gólya.




A nevét 13 évesen kapta a suliban, ahol rögbiedzője nevezte így mérete és suta viselkedése miatt. Két év múlva anyja rákban halt meg, apja pedig alkoholba fojtotta bánatát. Meat Loaf 1967-ben Los Angelesbe költözött, ahol megalapította Popcorn Blizzard nevű bandáját. 1969-ben beválogatták a Hair-be, ahol találkozott Stoney soul-vokalistával, akivel 1971-ben kiadott egy albumot, s a „What You See is What You Get” című dal róla igen sikeres lett. 1976-ban Ted Nugent felkérte egy szereplésre, az egyszeri alkalomból azonban barátság lett, közösen egy rockoperát kezdtek el tervezni. A Bat out of Hell 1977-ben jelent meg, de egy ideig csak parlagon hevert, majd a túráknak köszönhetően eljött az áttörés, az album 395 hétig tartotta magát az angol eladási listákon. Több mint 30 milliót adtak el belőle. Néhány bukkanó után (alkoholizmus, elveszti hangját, menedzsere elhagyja) végül újra a csúcsra tört, ez alkalommal kisebb sikerekkel. 1993 azonban meghozta a nagybetűs visszatérést: I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) című slágere sokáig nem akarta elhagyni a listák első pozícióját – akárcsak az album. Mint kiderült, ezeket újra régi szövegírójával alkotta, akivel legnagyobb sikerei idején dolgozott. Legutoljára az I’d Lie for You (and That’s the Truth) dala mászta meg a listákat. A szám nemcsak címében hasonlít a korábbi sikerre, az író azonban más: Diane Warren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top