Szabadidő

Nicolas Cage

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ki lettek rúgva az iskolából, de utána mégis olyan karriert futottak be, ami hét számjegyû összegeket fizet.




Cage egyike ezeknek. Francis Ford Coppola unokaöccseként Cage-re változtatta nevét, hogy színészi karrierjét ne ősei révén ítéljék meg. 1964-ben született a kaliforniai Long Beachen. 17 évesen hagyta ott a gimit, majd megkapta első ksebb szerepét a Fast times at Ridgemont High-ban. Az 1983-as Valley Girlben Cage már a főszerepet kapta. Az évtized végéig megnyerően bizarr, valamint alávaló figurákat játszott, többek között a Moonstruckban, amiért először jelölték Golden Globe-ra.





A 90-es években az erőszakos szerepektől kezdve a haldokló alkoholistán át (Las Vegas végállomás, 1995) romantikusokig (Honeymoon in Vegas, 1992) mindent elvállalt. 1995-ös alakítása olyan jól sikerült, hogy az Akadémia Oscarral jutalmazta. Ekkor újra profilt váltott, akcióhősként csillogtatta meg tehetségét a Sziklában és a Con Air-ben, majd a visszatérő John Travolta oldalán az Ál/arc-ban, sőt a Tolvajtempóban is megdobogtatta a hölgyek szívét, mint autótolvaj. Számos más nagysikerü film után legutóbb Penélope Cruz oldalán láthattuk egy romantikus szerepben Corelli kapitány mandolinjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top