Szabadidő

Eric Bogosian: Plaza

Az Ulpius-ház új könyvsorozatának egyik elsõ darabját tartja kezében az erre vállalkozó olvasó. Mindannyiunk kedvenc vagy nem annyira kedvenc bevásárlóközpontjaiban zajlik az élet, miközben az emberek fogyasztók lesznek.




Az irodalom visszavár – ezzel a jelmondattal indítja útjára az Ulpius-ház kiadó Modern Könyvtár sorozatát. Az eredeti, vidám, fiatalos arculat egy húszéves svájci grafikus alkotása. A borítók szemtelen pimaszsága a sorozat könyveinek szokatlan, extravagáns, sokszor groteszkbe hajló szemléletmódját tükrözi.

Az Ulpius Modern Könyvtár sorozattal a kiadó elsősorban a huszonéveseket célozza meg, ezt a korosztályt kívánja az elektronikus médiától az olvasás élményének „visszaszerezni”. Modern, értékes, „trendi” olvasmányokat kínál, hátha sikerül divatba hoznia az olvasást.

A négy kötettel induló sorozat szerzői maguk is huszonévesek, nem egyszer elsőkötetes írók.

Eric Bogosian Plaza című regénye a fogyasztásra épülő világ kegyetlenül sötét metaforája. Az illatgyertyákat áruló butikok, a fehérneműboltok, s szmoking-üzletek közegében burjánzó emberi drámák törvényszerűen apokaliptikus pusztulásba torkollnak.


A könyv egy kicsit sem vidám, szikrányit sem optimista, és mégis letehetetlen. Hiszen ez is a mi „Szép új világunk”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top