Szabadidő

Császárok klubja

William Hundert a görög-római történelem professzora egy elõkelõ iskolában. Elveihez hû, szenvedélyes és nagyszerû tanár, aki generációk számára nyújtott az élethez elengedhetetlen tárgyi tudást és erkölcsi tartást.




Ám egy napon váratlan ellenfelet kap a sorstól egy új diák személyében, aki egy helyi politikai potentát burokban cseperedő csemetéje, és – tán épp ezért – a vérében van a lázadás. A konfliktus a szokásos, éves Julius Caesar versenyen csúcsosodik ki, amikor a három legjobb diák megmérkőzhet a babérkoszorúért, és eldől, ki lehet tagja a Császárok Klubjának. Ám ebben az évben Hundert kap olyan leckét az élettől, mely még negyed századdal később is kísérti…

Az elismert író, Ethan Canin A palota tolvaja című novellájából Michael Hoffman rendezett lebilincselő, felkavaró és elgondolkodtató filmet az Oscar-díjas Kevin Kline parádés alakításával. A gyönyörű képsorok pedig a nagyszerű Koltai Lajos tehetségét dicsérik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top