Szabadidő

Van Helsing – mi jár nekünk 160 millió dollárért?

Nem árt, ha egy szupersztár nem tudja tartani a száját. Hugh Jackman legutóbb a kelleténél többet mondott el a jövõ nyár nagy szenzációjáról, a Van Helsing címû 160 millió dolláros szuperprodukcióról, amelynek õ a címszereplõje.




„Ez a rettenthetetlen vámpírvadász már jól ismert a korábbi Dracula-filmekből – mesélte Jackman. – De most föl van turbózva egy kicsit a dolog. Van Helsing ebben a filmben nem ősz szakállú tudós, aki karóval és fokhagymával felszerelve kutakodik a csúnya erdélyi kriptákban, hanem igaz akcióhős: a katolikus egyház zsoldosa, jó pénzért sorra irtja a mindenféle ördögi teremtményeket. Az arzenálja egész fejlett, kézi aknavetője csak azért nincs, mert a történelmi hűség miatt nem kerülhetett be egy 19. században játszódó filmbe. A másik nagy truváj az a történetben, hogy az egyre rakoncátlanabb Dracula mellett előbújik a verméből a Farkasember meg Frankenstein fia is, és hősünknek ezzel a szörny-ármádival kell megküzdenie. Szerencsére társra lel egy gyönyörű hölgy személyében, akit Kate Beckinsale alakít. Ez a figura egy olyan család utolsó sarja, amely négyszáz éve nyomoz a vérszívók után.” (Van Helsing – hazai bemutató: 2004. június.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top