Szabadidő

A 100 legszegényebb

Tavaly jelent meg elõször összegyûjtött, nyomtatott formában a 100 leggazdagabb magyar névsora. A kiadvány mintájára remélhetõleg még idén megjelenik a 100 legszegényebb magyar szinopszisa is.





Ez a könyv jóval liberálisabb lesz, mint elődje, ebbe a kötetbe ugyanis valamennyi honfitársunk bekerülhet, a politikusok inkluzíve. A roppant vagyon csak látszólag képez akadályt, hiszen vagyontól könnyebb megszabadulni, mint szert tenni rá. Könnyen előfordulhat például, hogy a kötet szerkesztői munkáinak befejezése előtt jogerős bírói végzés földönfutóvá tesz valakit, ezzel mintegy automatikusan helyet biztosítva számára a legszegényebb ek közt. Vagy, noha nyeri a keresetet, mégis elfogja a kétely, és adakozásba kezd, alapítványokat hoz létre, kifizeti tartozásait, visszaadja a pénzt.

Egyébként pedig tudjuk jól, aki be akar kerülni, az be is fog kerülni. Ha minden kötél szakad, a ravaszabbjai egészen egyszerűen felgyújthatják villáikat, gyáraikat, nyaralóikat. Kocsijukkal a megáradt Tiszába hajthatnak. Ezt senki nem akadályozhatja meg. Sajnos a lista összeállításakor a hiba lehetősége nem zárható ki, így feltehetőleg számolni kell majd azzal, hogy egyesek kimaradva a 100 legszegényebb magyar közül per útján keresnek jogorvoslatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top