Szabadidő

Már megint bérgyilkos a szomszédom

Heti filmünket az amerikai kritikusok minden idõk legrosszabb folytatásaként aposztrofálták – csoda, ha kíváncsivá tettek? Elnézve a filmet, kijelenthetjük: a definíció megállja a helyét...





Az első rész, a Bérgyilkos a szomszédom, ha meg nem is reformálta a filmművészetet, de két különböző életfelfogású főszereplőjével, az izgága fogorvost alakító Matthew Perry-vel és a maffia ítéletvégrehajtóját megformáló Bruce Willis-szel a főszerepben kellemes vasárnap délutáni időtöltésnek bizonyult, egy furcsa pár kalandos, lendületes, fekete humorú története volt.
Az új rész, hivatalos filmes nevén a sequel azonban az egyik leggyengébb, legkínosabb filmvígjáték, ami az utóbbi időben felbukkant a vásznon, ráadásul a rossz poénokból kicsiny hazánknak is bőven kijut, lévén a Perry-Willis duó ellen hadba induló hétpróbás bandavezér (Kevin Pollak) a film szerint magyar származású.





A csetlő-botló, hatalmas szarukeretes szemüveget viselő, idétlen figura még hagyján, de van neki egy nagyokat szellentő, fürdőszobát ritkán látott, bajuszos, fejkendős édesanyja, aki számos jelenetben ékes anyanyelvünkön szólal meg, tovább égetve ezzel Magyarországot.

A történet ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt –a visszavonult bérgyilkos (Bruce Willis) mexikói tengerparti házában élvezi a nyugdíjas éveket bájos arájával (Amanda Peet): kertészkedik, főzőcskézik, takarítgat, nem gondol a sötét múlttal. Hajdani fogorvos szomszédja, Matthew Perry egy szép napon azonban kétségbeesetten beállít a segítségét kérve, mondván, a börtönéből frissen szabadult bandavezér, Lazlo Gogolak (Kevin Pollak) elrabolta a feleségét (Natasha Henstridge).

Ezen bonyodalom áll filmünk középpontjában, melyet számos altesti, hasraesős, politikailag nem éppen korrekt poén, mi több szakállas favicc színesít…
Hogy kinek ajánlom ezek után a Már megint bérgyilkos a szomszédom című opuszt? Őszintén szólva: senkinek. Az első rész morbid humorú világa után a rajongók hatalmasat fognak csalódni, aki pedig nem látta annak idején a Bérgyilkos a szomszédom c. mozit, ha a második résszel indít, egészen biztos, hogy soha nem jut el az előzményekig.







Rozi étvágya a film alatt:





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top