Szabadidő

Életünk maga a változás

Gyorsan változik a világ, mi is változunk, de szüntelenül keressük az örök emberi értékeket, amelyek állandóak, és segítenek eligazodni az egyre zûrzavarosabb világban.





Az eligazodást segítik a hagyományok, az ősi rítusok, a mesék és mítoszok.
Az emberi élet fontos állomásait, nagy átalakulásait veszi sorra a 10 esztendős Magyar Transzperszonális Egyesület szimpoziuma.

Az április 15-i és 16-i eseményen az előadók a pszichológia, a filozófia, a mesék és a szimbólumok világán keresztül mondják el a témával kapcsolatos gondolataikat. Többek között Karátson Gábor és Jankovits Marcell előadását hallgathatják az érdeklődők, de a szimpózium vendége lesz Polcz Alaine is, aki a Kapcsolatunk az eltávozottal és a Teremtővel címmel tart előadást. A jungi értelemben vett alkímiai átváltozással Beata Bishop, az Angliában élő magyar terapeuta ismerteti meg a hallgatóságot.

Az előadások mellett műhelyfoglalkozásokat is tartanak, amelyek teret adnak a párbeszédnek, ahol a személyes élmények megvitatására is sor kerülhet.





A transzperszonális latin szó jelentése „a személyesen túli”, ezt a kifejezést először Jung használta. A pszichológia ezen irányzata azt vallja, hogy a létezés fizikai, érzelmi, értelmi és szellemi vagy spirituális szinten egyaránt értelmezhető, megélhető. A transzperszonálisan gondolkodó ember felmérte, hogy csupán önmagát nyújthatja önmaga, környezete és a világ számára. Ez azonban nem olyan kevés: az, hogy milyen önmagunk „minősége”, rajtunk múlik, saját kezünkben van. Az önismeret fejlesztése eszköz, amellyel teljessé válhatunk, megtalálhatjuk a harmóniát önmagunkban, és rácsodálkozhatunk az Univerzum harmóniájára. Ehhez is segítséget nyújthat a rendezvény.

Helyszín: Aranytíz Művelődési Központ (Budapest, V. kerület Arany János u. 10.)

Időpont: 2005. április 15-16.

Részletes programért kattints ide »

Részvételi szándékodat a szimpozium@transzperszonalis.hu címen jelezd!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top