Szabadidő

Programok a Szigeten

Kedden kezdõdött Európa leghosszabb és legszínesebb kulturális forgataga, a Sziget Fesztivál 2005. Program van dögivel, csak gyõzzük kiválogatni a nekünk megfelelõt. Ehhez nyújtunk némi segítséget, a fesztivál második felének kínálatából csipegetve.




Kezdjük mindjárt a szombattal, ami bevallottan főműsoridőnek számít a szervezők és a látogatók szemszögéből egyaránt. Ha képesek vagyunk felkelni, déltől az Afro- Latin színpad előtt kipróbálhatjuk a manapság egyre felkapottabbnak számító brazil tánc-harcművészetet, a capoeirat, de a tradícionális afrikai és latin táncok sem maradnak el. Mindezt elsőkézből brazil, arab és afrikai tanároktól sajátíthatjuk el.

A zenei kínálaton is érződik a hétvége, ami tükröződik a zenei felhozatalból is.
A nagyszínpad ezen az estén a rockzene-fanatikusoknak kedvez, de érdemes belepillantani.
Van mit pótolnia a Tankcsapdának, akik az énekes tavalyi sajnálatos ejtőernyős balesete miatt voltak kénytelenek lemondani bulijukat. Ők este fél 8- tól zúznak, őket 21.30.-tól a kaliforniai Korn követi, extrém metáljuknál csak a színpadi megjelenésük érdekesebb. Az énekes Johnatan Davis saját tervezésű melegítőnadrágjai akár a TrendSziget színpadán is megállnák a helyüket…

A világzenei nagyszínpadon 19.45 kor kezd a magyar Besh o Drom, balkáni fúvós népzenéjével az egyik legkorrektebb választás lehet, ha népzenére, és persze egy jó kis táncos mulatságra szomjazunk.
A Pesti Est színpadon mindannyiunk nagyasszonya, Soma Mamagésa mutatja be Teljes Ebéd címre hallgató szólóalbumát 20.00- tól, míg a Siemens színpadon hazánk legmagasabb televíziós showmanje, Hajós András látható az Emil Rulez! zenekar élén.
Szombati szemelvényünk két utolsó ajánlott opciója az elektromos zene kedvelőit érinti. 00.50- től a Zagar játszik a WAN2 színpadon, aki pedig a pörgősebb house zenére szeletelne, annak irány a djuice Party Aréna, és Luke Slater dj szettje.

Vasárnap a nagyszínpad délutáni sávjában pontosan 6 órától lesz látható, hallható (az állítólag kimondottan hisztis sztár hírében álló ) Juliette Lewis színésznő, aki az Alkonyattól Pirkadatig című Tarantinó/Rodrigez vámpírőrületből és a Született Gyilkosok című filmből lehet ismerős. Őket este fél 8- tól a Kispál és a Borz, majd a mostanában felettébb trendi angol Franz Ferdinand követi.
18.15- től a Világzenei Színpadon a különleges hangú Juhász „Mitsoura” Mónika és zenekara ad ízelítőt a roma muzsika szépségeiből.
Őt este fél 10 magasságában a guineai Mory Kante követi, aki anno még a Yeke yeke című dalával került fel a slágerlistákra.







Franz Ferdinand

A Pesti Est színpadon két ex- Jazz+az os leányzó ad koncertet, Kozma Orsi vadiúj szólólemezével 18.00 –tól, míg Váczi Eszter és a Szörp este 20.00-tól mutatja meg, hogy igenis van élet Geszti Péter után is.

Hétfőn az ausztrál Nick Cave lép fel zenekarával a nagyszínpad aznapi utolsó fellépőjeként. Legtöbben Kylie Minouge-al előadott szomorkás duettjéről ismerik, ám a kitűnő humorú úriember gyakorló családapa, hajdani alkoholista és mindezek felett vérprofi muzsikus. Depresszív, de egyben lendületes zenét hallhatunk majd, amit a Nick Cave szakértők a blues, folk- rock és a new wave érdekes keveredéseként aposztrofálnak.

A keddi nap, azaz augusztus 16. is raklapnyi látnivalót kínál nekünk.

Mindjárt itt a Világzenei Nagyszínpadon a legendás kubai Buena Vista Social Club keretein belül a 72 életévét taposó trombitás, Manuel Guarijo Mirabal szórakoztatja az odalátogatókat.
Őt a rai stílus királyának kikiáltott Khaled követi.
A Nagyszínpadon este fél 8- tól a gazdagon tetovált Sex Action tartja lemezbemutató koncertjét, utánuk pedig az amerikai Good Charlotte penget.
A lassulásra vágyók a WAN2 színpadán 23.00- tól az angol Dreadzone dubzenéjének örülhetnek. A Siemens színpadon éjjel 2- től a Kowalsky meg a Vega buddhizmusba oltott vidám muzsikájával, vagy a Soundwave store-ban a Szolfézs crew drum & bass partiján reggelig ropva búcsúzhat az idei sziget Fesztiváltól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top