Szabadidő

Feldmár András elõadásai

Szeretet, vágy, akarat és szex, valamint Valóság, képzelet, nyelv és emberi kapcsolat címmel tart Feldmár András elõadásokat, amelyek nem csak környezetünk, kapcsolataink, hanem önmagunk mélyebb megismerésére is lehetõséget adnak.




Feldmár András Kanadában élő magyar pszichológus, pszichoterapeuta. 1940-ben született Budapesten, majd tizenhat évesen távozott az országból, aminek saját bevallása szerint inkább családi, mint politikai okai voltak. Kanadában szerzett diplomát matematikából, majd egy hirtelennek tűnő váltással a pszichológia felé fordult. Egyetemi tanulmányainak befejeztével klinikai pszichológusként dolgozott Vancouverben, és ekkor ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel. A vele való találkozás nagy hatással volt Feldmárra: Londonba költözött, Laing tanítványa lett és egy életre szóló barátságot kötöttek.

1975-ben Kanadába visszatérve privát praxist indított, melyet a mai napig folytat. Az eltelt több mint harminc évben rendkívül szerteágazó tevékenységet végzett: figyelemre méltó eredményeket ért el pszichotikus betegek pszichoterápiájával, de előszeretettel foglalkozik gyerekekkel, családokkal, csoportokkal és különböző közösségekkel is.


Szeretet mindenek előtt

Nem csak előadásai és a róla készült portréfilm – a Van-e élet a halál előtt? – vannak nagy hatással a hallgatóságra, hanem könyvei – A Tudatállapotok Szivárványa és az Apró részletekben – is. Tiszta gondolatai mindenkit megérintetnek, utunkon szavai, mint éjszakai hajósnak a világítótorony fénye, irányt mutatnak.

Gondolataiban nincsen semmi varázslat, mégis varázslatosan hatnak, mert arról beszél, amire mindannyian vágyunk: szeretetről és figyelemről. Azt szeretnénk, ha anyánk, apánk, testvérünk, férjünk, munkatársaink szeretnének minket, és mi is szeretni vágyjuk őket, közben „véres csatákat” vívunk a változással, elbizonytalanodunk, amikor nem szeretnek minket, vagy kudarcok között hánykódunk. Fejünkben lévő tudást és kétségeket előadásain úgy fűzi csokorba, hogy egy újabb nézőpontot kapunk, ami megmozgat minket. Egyetérthetünk, vagy vitatkozhatunk, viszont az új nézőpont biztosan gazdagítja lelkünket.


Feldmár András a Soteria Alapítvány 10. születésnapja alkalmából Budapesten két előadást tart:

2005. szeptember 27. 19.30
Szeretet, vágy, akarat és szex

2005. szeptember 28. 19.30
Valóság, képzelet, nyelv és emberi kapcsolat

Helyszín: BME “K” épület, Auditorium Maximum, Műegyetem rakpart 3.
Jegyek: elővételben 3.000 Ft, helyszínen 4.000 Ft.
Jegyek vásárolhatóak: Édesvíz Kuckó, 1052 Budapest, Városház utca 6-10. (nyitva: H-P 10-18.00)

A Soteria Alapítvány honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top