Szabadidő

Szilveszteri bulikalauz

Hamarosan elérkezik 2005 utolsó napja, amikor is hatalmas mulatozás közepette szakad ránk az újév. Ha még nem döntöttétek el, hol búcsúztatjátok az óévet, íme egy átfogó szilveszteri bulikalauz - az Operaháztól a Viva partyig bezárólag.

2005. december 30. péntek

Előszilveszter gyanánt ajánljuk a klasszikus népzene és a kiváló magyar borok szimpatizánsai számára a Budapesti Kongresszusi Központban december 30-án, 18.00-kor kezdődő Ünnepi Koncertet, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar vár mindenkit szeretettel. A magyar borászok krémje kínálja jobbnál jobb borait ezen az estén, ahol többek között Offenbach, Liszt, Rossini és Strauss művei is felcsendülnek a klasszikus népzenei darabok mellett, mindezt látványos showelemekkel fűszerezve.


2005. december 31. szombat

A szilveszteri felhozatalt kezdjük egy hagyományos, és egyben klasszikus szilveszteri megmozdulással, a Szilveszteri Operabállal. Az este 8 órakor kezdődő gálaesten fellépnek az Operaház énekes és balett szólistái, valamint a budapesti Filharmóniai Társaság zenekara – bál hajnalig, „Gundel” vacsorával, borral, tánczenével.

A Petőfi Csarnokban ezen az estén a 26 éves Old Boys-szal mulathatunk, ahol a két fajta menü mellett Kiss Joe a SztárFm rádiósa szórakoztatja az egybegyűlteket – éjfélkor showműsor, és persze az elmaradhatatlan lencsefőzelék is előkerül majd.

Ha már retro party, íme a Szilveszteri Retrobbanás névre keresztelt rendezvény, a Hungexpo „B” pavilonjában. Az este hét órakor kezdődő rendezvényt a régmúlt két lemezlovas szupersztárja, Dévényi Tibi „bácsi” és B. Tóth László celebrálja. A fellépők névsora is több mint pazar: Anita, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Fenyő MiklósGáspár Laci valamint Szikora Robi zenéjére rophatjuk hajnalig.

Szabadtéri programokból is akad bőven, ezek közül kettőt emelünk ki, ahova buliba menet érdemes bekukkantani, a jókedvet zeneileg megalapozandó.

A Kossuth téren tűzzsonglőr bemutató, musical előadás, valamint a hajnalig tartó disco mellett este 8-tól a Bergendy Szalonzenekar, a Bolyki Brothers, Varga Zsuzsa és a Stopsonic, a NOX, a Republic, Caramel szórakoztatja a 2006-ba átlépni szándékozókat.

A Nyugati téren, 18.30-tól a K3, Krisz Rudi, Mester Tamás, és a Best of Danubius zenekar lép fel.

Fonó Budai Zeneházban a Magyarpalatkai banda, a Téka, valamint Berecz András műsorával búcsúztathatják az óévet, népzenével valamint vacsorával egyetemben. Kapunyitás 19.00-kor.

Szilveszteri házibuli lesz az újjászületett Almássy Téri Szabadidőközpontban is. Itt az este fél 8-tól kezdődő koncertsorozat berkein belül látható lesz a Zagar project, a Hiperkarma, a Jazzekiel, valamint a Midem díjas Heaven Street Seven is.

A Budapest Corvinus Egyetem aulájában Radio1 party lesz, ahol a karaoke és a korlátlan fogyasztás mellett Hamvai P.G., Bárány Attila, Dj Junior, Antonyo, valamint Lauer lesznek a fő korongpakoló lemezlovasok, de felbukkan az Irigy Hónaljmirigy is.

Az elektromos tánczene szerelmesei a hajógyári szigeten található Events Hallban ropoghatnak át az újévbe, a Viva Eeelektro Szilveszter keretén belül. Itt többek között Jay Cortez, Newl, Hot X, és még további öt dj pakolja a bakeliteket reggelig. Kapunyitás 21.00-kor.

2006. január 1. vasárnap

Levezetésnek ajánljuk január elsején, a Művészetek Palotájának Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre kerülő Johann Strauss Essemble gálát. Az ausztrál hegedűvirtuóz, Russel McGregor vezetésével fellépő zenekar méltó nyitása lehet a 2006-os évnek.

Álomszép melódiák, Kék Duna keringő, valamint rengeteg klasszikus felcsendülése várható az akusztikáját tekintve páratlan hangversenyteremben.

2006. január 4. szerda

Cotton Club Singers ad évnyitó lemezbemutató koncertet a Kongresszusi Központ színpadán, ahol ABBA klasszikusokat élvezhetünk, mindezt természetesen hibátlan énekesekkel, a jazz stílusában átdolgozva. A tízfős zenekarral színpadra lépő énekegyüttes itt mutatja be a 2005-ben megjelent ABBA swing adaptációját, Happy New Year címmel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top