Szabadidő

3 filmtipp

Ha kimozdulnál hétvégén, de inkább csak passzív kikapcsolódásra vágysz, irány a mozi! Három szuper filmet is ajánlunk neked, akár a gyerkőccel, akár a barátnőddel vagy a pasiddal kettesben szórakoznál.
Állati szerelmek – gyerekekkel

Ötszáz forgatási nap. Százhetven egyed lefilmezése (amelyből több mint nyolcvan meg is jelenik a vásznon), –30 ˚C és +50 ˚C között ingadozó hőmérséklet. Két éven keresztül tizenhat ország beutazása, több mint nyolcvan óra forgatott anyag elkészítése. A csodálatos és megindító képek segítségével az Állati szerelmek a világ négy sarkába invitál minket, és közben bemutatja a legkülönlegesebb szerelmi eposzokat.

 

Minden évszakban széles e földön szerelmes állatok nyögésének és vijjogásának dala hangzik.
A különböző táncok és felajánlkozások gyakran a vágy felébresztésének legjobb eszközei, látványos, de néha már bolondos vagy éppen megható parádék. Delfinek, oroszlánok, bohóchalak, sokféle madárfaj, kenguruk, majmok, rákok vagy rovarok, az összes egyed töri magát, hogy párzásra csábítson és életet adjon. Szerelmes rítusaik tükröt állítanak elénk, amelyben az ember gyakran magára ismer.

Eredeti zene: Philip Glass
Rendező: Laurent Charbonnier
Készítette: Jean-Pierre Bailly
Hivatalos honlap: www.lesanimauxamoureux.com
Forgalmazza: SPI

Miss Pettigrew nagy napja – a barátnőddel

 

Miss Pettigrew (Frances McDormand) London utcáit rója pénztelenül és otthon nélkül, a második világháború előestéjén. A középkorú nevelőnőt elbocsátották munkahelyéről, és esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. Éppen ezért kihasznál egy véletlenül adódó lehetőséget, és más helyett jelentkezik Delysia Lafosse (Amy Adams) kabaré-énekesnő szolgálatába.

A kissé ledér és butácska, de annál bájosabb hölgy azonnal felfogadja társalkodónőnek, amikor Miss Pettigrew elintézi, hogy Delysia három udvarlója ne keresztezze egymás útját. Hálából a magasabb körök társasági életébe is bevezeti, ahol a talpraesett Miss Pettigrew egyenes és közvetlen jelleme sok mindenkinek tesz jó szolgálatot. A társalkodónő szeretné, ha a karrierért mindent feláldozó Delysia szerelem terén a szívére hallgatna, és nem sejtheti előre, hogy fáradozásai közben valaki rá is felfigyel.

Rendezte: Bharat Nalluri
Szereplők: Frances McDormand, Amy Adams, Ciarán Hinds, Lee Pace, Mark Strong, Tom Payne, Shirley Henderson
Eredeti cím: Miss Pettigrew Lives for a Day
Hivatalos honlap »

Forgalmazza: Budapest Film

 

Trópusi vihar – a pasiddal

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat…

A zseniális Zoolander után Ben Stiller ismét nem csupán íróként és szereplőként, de rendezőként is jegyzi az év legígéretesebb vígjátékát, amelynek hangvételére jellemző, hogy a Robert Downey Jr. által alakított karakter színes bőrűvé műtteti magát a szerep kedvéért…

Rendezte: Ben Stiller
Szereplők: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr.
Eredeti cím: Tropic Thunder
Hivatalos honlap: www.tropicthunder.com
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Még több programajánló Mozi.lap.hu
Mit csináljunk szeptemberben? » Gyerekfilm.lap.hu
Pörkölt Parádé a SzeptEmber Feszten » Film.lap.hu
OFF-ROAD Show » Programajánló.lap.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top