Szabadidő

5 igazán csajos könyv őszi estékre

A négy fal közé kényszerültél a mogorva időjárás miatt? Sebaj, kapj a kezedbe egy izgalmas vagy éppen romantikus könyvet, és irány a kedvenc foteled! Öt remek olvasnivalót ajánlunk neked.
A köd éve
– Szívszorító és elgondolkoztató –

Vannak az életben pillanatok, amelyeket nem lehet visszafordítani. Abbynek is csak néhány másodpercre kalandozott el a figyelme, de ez pont elég volt ahhoz, hogy Emma, vőlegényének hatéves kislánya eltűnjön a San Franciscó-i tengerparton, beleveszve a ködbe. De vajon mi történt Emmával? Elrabolták? Vagy vízbe fulladt?

Mindent átfogó kutatás indul a kislány hollétének felderítésére, ám Abby az egyetlen, aki mindvégig nem adja fel a reményt. Az emlékezet apró szilánkjait próbálja meg összerakni, hogy eljusson ahhoz az egyetlen másodperchez, amely elvezeti a megoldáshoz. Egy különleges szörfdeszkát kell megtalálnia, a szőke férfit és a sárga furgont. Abby Costa Ricára indul…

Michelle Richmond regénye 2007-ben elnyerte a The Book of the Year (az Év Könyve) díjat az Egyesült Államokban, könyvét nyolc nyelvre fordították le. A regényből hamarosan film készül.

A könyv címe: A köd éve
Szerző: Michelle Richmond
Kiadó: Tericum Kiadó
Ára: 3570 Ft

New York hercegnői
– Divatbolondoknak kötelező olvasmány –

Manhattan, partizás a toronyházak tetőteraszán, jóképű és gazdag pasik, szemtelenül drága ékszerek, falatnyi exkluzív ruhák, és Hollywood sztárjai az ágyban… így telik New York hercegnőinek egy átlagos napja. Persze azért az ő életük sem fenékig tejfel – megeshet például, hogy a pasi csúnyán lelép… A mama szemrehányó telefonjai, a tabletták, az öngyilkossági kísérlet, a nős olasz grófok és a kétszínű playboyok pedig végképp nem illenek a gazdagok és szépek álomvilágába.

Vajon tényleg lehetetlen a fények városában igaz szerelmet találni? A vicces könyvből megtudhatod, sőt elsajátíthatod a New York-i divatvilág legfontosabb szlengjeit is.

A New Yorkban élő Plum Sykes a Vogue magazin film- és divatkritikusa, aki oxfordi neveltetése ellenére mindent kipróbált, ami illetlen, erkölcstelen, vagy árt az egészségnek. A divat- és filmvilág kulisszáit hasogató regényei rendre felkerülnek számos ország sikerlistájára.

A könyv címe: New York hercegnői
Szerző: Plum Sykes
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 2999 Ft

Emlékszel rám?
– Izgalmas és szórakoztató –

Lexi, a 24 éves, lófogú, csúnyácska lány egy kollégáival töltött görbe este után hiába várja, hogy barátja érte jöjjön, ezért megpróbál taxit fogni, ám a zuhogó esőben megcsúszik a vizes lépcsőn, és elesik… „Másnap” kórházi ágyon ébred, és azonnal távozni akar, ám kiderül, ez nem megy olyan könnyen, mint ahogy azt elképzelte. Egyik furcsaságot a másik után tapasztalja: az anyja mintha megöregedett volna, a saját tükörképe sem a régi, az egész olyan, mint egy lidérces álom. Főleg, amikor kiderül, hogy 2004 helyett már 2007-et írunk, ő pedig már nem a padlóosztály egyik szerencsétlen alkalmazottja, hanem 28 éves osztályvezető, gyöngyfogsorral, bombázó alakkal és oldalán egy szívdöglesztő kinézetű, dúsgazdag férjjel.

Habár amnéziája miatt semmire nem emlékszik az elmúlt három évből, megpróbálja folytatni mintaházasságát és munkáját, ám ahogy múlik az idő, úgy szaporodnak a tündérmese árnyoldalai is: régi barátai utálják, közvetlen munkatársa az állására pályázik, anyja és húga kihasználja. Lexi nem érti, mi a csuda történhetett vele, és kérdéses, hogy visszanyeri-e valaha az emlékezetét.

A könyv címe: Emlékszel rám?
Szerző: Sophie Kinsella
Kiadó: Kelly Kiadó
Ára: 2980 Ft

Kísértés
– Siker, csillogás és ami mögötte van – az amerikai álom árnyékos oldala –

Valódi hollywoodi karriertörténet pereg a könyv lapjain, ám a csillogó felszín alól felsejlenek az álomgyári karrierért folytatott kicsinyes és alattomos közelharc mozzanatai.

Főhősünk, David Armitage tíz év nélkülözés és kitartó próbálkozás árán kapaszkodik fel a siker csúcsára, ám felfelé már nem vezet út, a túloldalon pedig feltárul a szakadék, ahová csak lezuhanni lehet.
A mozi fellegvárában árulás, irigység és képmutatás lappang a mosolyok mögött, a pénz és a hatalom kíméletlen visszfénye villan a szemek mélyén. A siker harsány öröménél csak a bukás fölött érzett csendes diadal az ijesztőbb. Át tud-e vergődni épségben ezen a kíméletlen világon az újdonsült sztár-forgatókönyvíró, aki tehetségén és akaraterején kívül csak gyanútlan bizakodását hozta ebbe a művi világba?

Douglas Kennedy, a sikeres bestselleríró fordulatos, izgalmas könyvéből kiderül, van-e kiút az agyafúrtan felállított csapdákból, túlélhető-e ép lélekkel a siker, az árulás és a csalódás, visszaszerezhető-e a sárba tiport babér.

A könyv címe: Kísértés
Szerző: Douglas Kennedy
Kiadó: Athenaeum Pannonica
Ára: 2890 Ft

Apuci lányai
– Szenvedély, hatalom, szex,
botrány –

Serena szexi, ám hisztis színésznő, Venetia született divatdiktátor, Camilla a hatalom megszállottja, Cate pedig magazinguru. Ők a Balcon nővérek, akik gazdagok, előkelőek, és káprázatos áloméletet élnek, akiknek a világ nem elég… Mindenkit ismernek, mindenhol megfordulnak: a felső tízezer beachpartijaitól és a legelőkelőbb manhattani bároktól, Milánó exkluzív divatbemutatóin és Cannes sztároktól nyüzsgő utcáin át egészen a legmenőbb és leggazdagabb férfiak ágyáig. Ám amikor arisztokrata és zsarnok apjukat holtan találják a kastély vizesárkában, apuci elbűvölő lányai is gyanúba keverednek. A Balcon család fényűző életének felszíne alatt bosszú, árulás, erőszak és sötét titkok rejlenek, amelyek véget vethetnek a családi sikertörténetnek…

A könyv címe: Apuci lányai
Szerző: Tasmina Perry
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499 Ft

Könyv.lap.hu »
Bestseller.lap.hu »
Könyvesbolt.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top