Szabadidő

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

82 Oscar-gála kellett ahhoz, hogy a rendezői díjat egy nő vihesse haza: Kathryn Bigelow a világ legsikeresebb filmjét és exférjét, James Cameront előzte be Oscarnál. 20 okunk van arra, miért sajnálhatod, hogy nem a tévé előtt töltötted az Oscar-éjszakát.

Vörös szőnyeg

1. Tom Ford a vörös szőnyegen megosztotta velünk, mi a különbség a ruhatervezés és a filmrendezés között: „Imádok ruhákat tervezni, de filmet rendezni is. A ruhák mindig az adott évnek, vagy maximum pár évnek szólnak, viszont ha jó filmet csinálsz, az nagyon sokáig fennmarad.”

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

 

2. James Cameron az álmait használja fel a filmjeihez, és reggelente lejegyzeteli őket. A vörös szőnyegen elmondta, hogy az Oscar-parti előtti este rendszeresen vacsorára hívja meg a stábját, ahol hatalmas bulit tartanak. Olyan is volt már, hogy Cameron az asztalon táncolt, nem kevés alkohol segédletével. Szívesen megnéztük volna.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

 

3. Sandra Bullock tökéletesen beszél németül. Perfekt németséggel üzent a Pro7-en keresztül németországi családjának, és a riportertől kapott pár darab Haribot. A színésznő azt is elárulta, mi lesz a menüje az Oscar után: milkshake, french fries és sajtburger. Utána fogyókúra?

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

4. George Clooneynak fontosabbak a rajongói, mint a riporterek. Interjúk adása helyett inkább lelkesen pacsizott és autogramokat osztogatott a rajongóknak, szinte egyedüliként a sztárok közül.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

 

5. Az Oscar-ruha viselésének két fontos szabálya Jennifer Lopez szerint: légy benne szép, és érezd benne jól magad, hiszen hosszú órákon át kell viselned. J.Lo a Precious sikeréért szurkolt.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

 

6. Akin a legrosszabbul áll az estélyi ruha: Miley Cyrus. Nem csak felvenni, de viselni is tudni kell!

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

7. Taylor Lautner saját bevallása szerint ennyit készült az Oscarra: beszerzett egy öltönyt.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

 

 

A show

8. Egy sztár hogyan kerül hátra a fontossági sorrendben? Robin Williamsnek már csak kb. a negyedik sor környékén jutott hely.

9. Neal Patrick Harris (Így jártam anyátokkal) revü magánszáma szolgált nyitányként a showhoz. Ha Rátonyi Róbert ezt láthatta volna!

10. A műsorvezetőpáros, Alec Baldwin és Steve Martin kiváló formában komédiáztak, és a legtöbb poénjuk Meryl Streepre hegyeződött ki, akit megdicsértek, mint a legtöbb jelölést beszerzett színésznőt, de azért megjegyezték, hogy ezzel ő az Oscar egyik legnagyobb vesztese is egyben.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart5 tökéletes és 5 borzalmas ruha a 82. Oscar-gálán   
Tóth András, a USE Unused tervezője elárulta, melyik vörös szőnyeges sztár bukott meg nála a stílusvizsgán »

11. A műsorvezetők köszöntötték Christoph Waltzot, aki a Becstelen brigantykban egy náci zsidóvadászt játszott. Steve Martin sok szerencsét kívánt neki, és rámutatott a közönség soraira. Oscar humora néha kegyetlen.

12. Penélope Cruz megszegte az alapszabályt: az „Oscar Goes to” kifejezés helyett az illetlen „and the Winner is” mondattal adta át a szobrot Christoph Waltznak, aki remegő kézzel vette át a díjat. Néhány perccel később a legjobb betétdal díját átadó Amanda Seyfried is elkövette ugyanezt a bakit, de amikor a legjobb forgatókönyv Oscarját is így adták át, éles eszünkkel rájöttünk, hogy az Akadémia visszahozta a hosszú éveken át tiltólistás nyertes kifejezést a showba.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

13. A legjobb animációs filmek jelöltjeinek rajzolt főszereplői egy-egy fantasztikusan vicces jelenetben elmondták, mit is jelent számukra az Oscar-díj.

14. A legextrémebb kiegészítő: Robert Downey Jr. tengerkék szemüvege, ami harmonizált a csokornyakkendőjével.

Tarolt A bombák földjén. 20 ok, amiért kár, hogy átaludtad az Oscart

15. Külön megemlékezést tartottak John Hughesról, a Nulladik óra tavaly elhunyt rendezőjéről, akivel az Oscar egyik producere (Bill Mechanic), az Akadémia elnöke, valamint Steve Martin és Alec Baldwin is jó kapcsolatban állt. Szép gesztus, de talán a többi tavalyi elhunyt (Patrick Swayze, Eric Rohmer, Brittany Murphy…) is megérdemelte volna ezt, ám ők csak egy rövid montázsban kaptak helyet. Nem voltak ennyire jóban a show vezetésével…

16. Carey Mulligan és Zoe Saldana bevonulása az est legnagyobb kihívásának bizonyult. Hosszú estélyijükben, hatalmas magas sarkú cipőikben alig bírtak lépkedni egymás mellett. A szépségért szenvedni kell.

Mindent az Oscarról!
Angelina olyan, mint egy vámpír! – Madárijesztők az Oscaron »
Oscar 10 legmerészebb döntése »
17 km vörös szőnyeg! »
Hujber Sandra Bullockot akarja »
A legérdekesebb Oscar-momentumok »

17. Ben Stiller a legjobb smink díját adta át n’avinak beöltözve, kékre festve.

18. A pörgősség kedvéért a show közvetítői kegyetlen módon betartották a 45 másodperces időt, amit a beszédekre szántak, és rengeteg szószátyár díjazottat lekevertek.

19. Steve Martin és Alec Baldwin videóbejátszásban egy fergeteges Paranormal Activity paródiát adott elő a horror zsáner előtt tisztelgő montázs bevezetéseként.

20. Tim Robbins elmesélt egy történetet Morgan Freemanről, ami A remény rabjai utolsó forgatási napján történt. Freeman azt mondta, hogy „Az igaz barátot arról ismerheted meg, hogy hoz kávét, amikor kéred. Hoznál nekem, Ted?”

A nyertesek listája

A legjobb film: A bombák földjén

Legjobb rendező: Kathryn Bigelow (A bombák földjén)

Legjobb férfi főszereplő: Jeff Bridges (Őrült szív)

Legjobb női főszereplő: Sandra Bullock (A szív bajnokai)

Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Becstelen brigantyk)

Legjobb női mellékszereplő: Mo’Nique (Precious)

Legjobb animációs film: Fel!

Legjobb betétdal: „The Weary Kind” (Őrült szív)

Legjobb filmzene: Fel! (Michael Giacchino)

Legjobb adaptált forgatókönyv: Precious (Geoffrey Fletcher)

Legjobb eredeti forgatókönyv: A bombák földjén (Mark Boal)

Legjobb külföldi film: El secreto de sus ojos (Argentína)

Legjobb animációs rövidfilm: Logorama

Legjobb rövid dokumentumfilm: Music by Prudence

Legjobb rövidfilm: The New Tenants

Legjobb smink: Star Trek

Legjobb látványtervezés: Avatar

Legjobb jelmez: Az ifjú Viktória királynő (Sandy Powell)

Legjobb hangvágás: A bombák földjén

Legjobb hangkeverés: A bombák földjén

Legjobb operatőr: Avatar (Mauro Fiore)

Legjobb vizuális effektusok: Avatar

Legjobb dokumentumfilm: The Cove

Legjobb vágás: A bombák földjén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top