Szabadidő

Utazni jó, de figyeljünk, mert sokba kerülhet!

Köztudott, hogy a magyar ember bizony ritkán köt utasbiztosítást, hiszen úgy érezzük, velünk biztosan nem történhet semmi baj. Pedig elég egy rossz mozdulat, mondjuk, megcsúszunk egy sziklán és egy külföldi kórházban találjuk magunkat. Még egy apró kéztörés is százezrekbe kerülhet!

Az utazási irodák bevezették, hogy ajánlataik az utasbiztosítást is magukba foglalják, de az emberek, ha tehetik, ezen a napi 5-600 forinton spórolnak. Miután az irodák nem kötelezhetnek bennünket biztosítás kötésre, így nekünk kell sokkal körültekintőbbnek lenni, és nem sajnálni azt a kevés lehetőleg „kidobott” pénzt és időt arra, hogy akár az interneten online megkössünk egy utasbiztosítást.

Amikor nekiállunk megtervezni az utazásunkat, legyen ez egy automatikus dolog, vagyis a tervezzük bele az utazás árába a biztosítást is. A legjobb ha, utána nézünk annak, hogy melyik országban milyenek a feltételek az orvosi ellátáshoz. Horvátországban például egy ambuláns kezelés 50-150.000 forintba kerül, de például Ausztriában ennek a többszöröse is lehet. Miután tájékozódtunk az adott országról, válasszunk ország- és utazás specifikus biztosítást. Nem mindegy ugyanis, hogy csak 1 napos kirándulásra utazunk, esetleg egy családi többnapos nyaralásra, vagy egy 2 hetes búvárkodással egybekötött utazásra készülünk. Mindegyik esetben más-más veszélyeknek vagyunk kitéve, ami ellen az egyetlen „orvosság” egy jó biztosítás.

 

Utazni jó, de figyeljünk, mert sokba kerülhet!

 

Utazás előtt ellenőrizendő:

Ellenőrizzük az útleveleink lejárati dátumát, hiszen vannak olyan országok, amelyek nem engednek be bennünket, ha a lejárat 6 hónapon belül bekövetkezik. Európa számos országába utazhatunk személyi igazolvánnyal is, de ne feledjük, hogy a gyermekeinknek 14 éves kor alatt még útlevélre van szüksége.

A másik nagyon fontos papír, ha autóval utazunk, a nemzetközi zöldkártya, amely a kötelező biztosításunk nemzetközi megfelelője. Ezt akkor is érdemes kiváltanunk, ha az adott ország nem kéri, mert soha nem tudhatjuk, mikor lehet rá szükségünk, akár útközben. Mivel ingyenesen igényelhető a kötelező biztosításunk mellé, tényleg nincs értelme nélküle utazni.

A harmadik, legyen egy jó utasbiztosításunk. Egy egynapos útra elég, ha a legolcsóbb változatot választjuk, de a többnapos utazáshoz feltétlenül válasszunk egy közepes vagy prémium biztosítást, hogy elkerüljük a váratlan kiadásokat, és gondtalanul pihenhessünk a családunkkal vagy a barátainkkal. Jó tudni azt is, hogy a legtöbb biztosító családi kedvezményeket biztosít számunkra.

 

Minden biztosító ajánlatát megtalálhatod egy helyen, és egyszerre el is intézheted!

 

Biztosítási díja kiszámításához kattints ide >>>

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top