Szabadidő

Meglepetést szervezett az utasoknak a vasút

Sajnos, nem a MÁV. Online időponttervező alkalmazás és egy fiatal pécsi meseillusztrátor blogja heti webajánlónkban.

1. A dentálhigiénikus – mellesleg metálzene-rajongó – Szilvi munkába igyekszik. Leszáll a vonatról a zsúfolt Keleti pályaudvaron, és elindul a metró felé, amikor egyszer csak a saját nevét hallja egy gitár kíséretében felcsendülni: „Hé, Szilvi, jöhet egy kis rockzene?” A történetben az egyetlen valótlan elem, hogy az említett hölgy neve helyesebben Sylvie, és a párizsi Keleti pályaudvaron, a Gare de L’Est-n éri a meglepetés. A francia államvasutak akciója Sylvie mellett még jó néhány másik utast is megnevettetett, mi pedig tűnődhetünk azon, hogy a pénzügyi tényezőn túl miért jobb máshol a vasút renoméja.

2. Megbeszélések, az esti mozi vagy családi összejövetelek tervezésére alkalmas tool a Doodle.com. Ha több, távol lévő résztvevővel szervezünk programot, a legegyszerűbb, ha hosszas ide-oda való telefonálgatás és egyeztetés helyett mindenki az interneten jelöli meg a számára megfelelő időpontokat. Az alkalmazás magyarul is elérhető.

Doodle
Doodle

Infó: www.doodle.com » 

3. A pécsi Balogh Tünde illusztrátor, festő varázslatos munkáiba ad betekintést ironikus című blogja, a Szeppmuveszet. Jó lenne, ha minél több mesekönyvben viszontlátnánk a képeit.

Nézd meg a többit is, katt a kékpre!
Nézd meg a többit is, katt a képre!
Nézd meg a többit is, katt a kékpre!
Nézd meg a többit is, katt a képre!

Infó: www.szeppmuveszet.blogspot.com »

4. Korábban a maketthatású fényképek készítéséhez vagy speciális, drága objektívre volt szükség, vagy némi házi barkácsolásra, mondjuk, egy WC-pumpa segítségével. Ma ugyan már rendelkezésre állnak képfeldolgozó szoftverek, de ezek egy része szintén drága, és mindenképpen sok időt igényel, míg az ember beletanul a használatukba. Távoli épületeket, embereket ábrázoló nyári fotónkat feldobhatjuk egy online tilt-shift alkalmazás segítségével is.
 

Tilshiftmaker - folyamat közben
Tilshiftmaker – nézd meg, milyen képeket készíthetsz könnyedén a sajátodból
Katt a képre!

Tilshiftmaker - egy másik példa
Tilshiftmaker – Maketthatás

Infó: www.tiltshiftmaker.com »

5. Szinte szerelmi vallomásként hat a Szarvasról készült díjnyertes webfilm, a Szarvasi szimfóniák. Talán ad néhány vizuális tippet a Magyar Turizmus Rt.-nek is… A film megtekinthető itt, és az online marketing jegyében megosztható számos közösségi oldalon.

6. Soha nem volt olyan egyszerű egy fiatal divattervezőnek megismertetnie a kollekcióját a nagyvilággal, mint a web 2.0 idejében. A Style Trek például egy olyan közösségi oldal és platform, ahol feltörekvő tehetségek mutathatják be az általuk tervezett ruhákat, amelyeket az oldal látogatói kommentálhatnak, sőt – ha nagyon tetszik – meg is vásárolhatnak. Örömünkre a budapesti Nanushka is felismerte az idők szavát, és jelen van az oldalon. A regisztrált felhasználók online divatbemutatókat is megtekinthetnek.

Meglepetést szervezett az utasoknak a vasút

Infó: www.styletrek.com »

Meglepetést szervezett az utasoknak a vasútMit visel egy divatguru hétköznap?
Ezt a témát járja körül egy magyar divatblog. Mivel büntetnek minket a bemondónők, miért kísérletezik ouzóval egy magyar tudós, és hogyan szerezhetjük vissza a fel nem használt repülőjegyünk árát? Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top