Szabadidő

Mit visel egy divatguru hétköznap?

Ezt a témát járja körül egy magyar divatblog. Mivel büntetnek minket a bemondónők, miért kísérletezik ouzóval egy magyar tudós, és hogyan szerezhetjük vissza a fel nem használt repülőjegyünk árát? Kiderül heti webes ajánlónkból.

1. Repülőjegy lefoglalva, nyaralás betervezve – a kapcsolat azonban tönkremegy, vagy közbeszól egy betegség, netán nem várt felmondólevél. Ilyenkor a jegynek is fuccs, hiszen ritkán kapjuk vissza a teljes árat a légitársaságtól. A Re-ticket.com a repülő- és vonatjegyek second hand piactere. Az oldalon csak olyan jegyekre licitálhatunk, amelyekről bebizonyosodott, hogy továbbadhatóak.

Re-ticket
Re-ticket

Infó: www.re-ticket.com »

2. Rábukkantunk a lehető legszimplább és egyben leghasznosabb „to do” listára. A Now Do This online alkalmazással papírfecnihegyek és vaskos határidőnaplók cipelése nélkül tarthatjuk szem előtt tennivalóinkat. Egyszerű dizájn és egyetlen egy gomb jellemzi, „még a nagyanyám is érti” kategória.

Webpercesek

Infó: http://nowdothis.com »

3. Tudjuk, a nyolcvanas évekbeli arcokon vihogni nem szép dolog, főleg, mert nyilvánvaló, hogy húsz év múlva a mi stílusunk lesz a céltábla. Néhány vidám percért, avagy tanulságok levonásáért érdemes bekukkantani a Klare Ansagen című német fotóblogba. A kordokumentumként is értelmezhető blogon a német televízió hetvenes, nyolcvanas évekbeli bemondónőinek megjelenését csodálhatjuk meg.  A halacskás pulóver, a brutális válltömések és tupírfrizurák azonban mégsem tűnnek megbocsáthatatlan bűnnek. Egyfelől a könyörtelen divattervezők egyszer majd ezeket is visszahozzák a kifutókra, akárcsak a cicanadrágot.

Klare Ansagen
Klare Ansagen
Klare Ansagen
Klare Ansagen

Másrészt a fenti tévések legalább maradtak a kaptafájuknál, ami a magyar bemondónők némelyikéről sajnos nem mondható el…

Infó: www.klareansagen.tumblr.com »

4. Az Our Style érdekes sorozatából kiderül, hogy a magyar ruhatervezők hétköznapi viseletüket nemcsak egymás kollekcióiból, hanem bolhapiacról, vintage-boltokból, sőt nagy divatláncok konfekcióiból állítják össze. Hogy mit visel Dévényi Dalma, Phuong Thuy Nguyen, Sándor Szandra és Anh Tuan a hét öt napján, kiderül a linkre kattintva.

Our Style
Our Style
Our Style
Our Style

 

Our Style
Our Style

Infó: www.ourstyle.freeblog.hu »

5. A mindennapi káoszban felüdülés a szemnek a Things Organized Neatly. A blog akkurátusan elrendezgetett tárgyak fotóit közli.

Things Organized Neatly
Things Organized Neatly

Things Organized Neatly
Things Organized Neatly

Infó: www.thingsorganizedneatly.tumblr.com »

6. Napjaink Öveges professzorát Zsíros László Róbertnek hívják. A Csodák Palotájának tudományos kommunikátora doktori disszertációját írja, valamint videoblogja mellett rendezvényeken és a televízióban is egyszerű kísérletek bemutatásával népszerűsíti a természettudományokat. Tűztornádó, instant jég és egyéb érdekes kísérletek a Szertár blogon.

Infó: www.szertar.com »

Webpercesek

Ki ez a titokzatos férfi? »

Webpercesek

Világ körüli út – egyetlen fogkefével »

Webpercesek

Egy ruhában egy éven át »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top