Szabadidő

Bombázzák Berlint

Szerencsére ezúttal versekkel. Zene hangulatunknak megfelelően, e-mail emlékeztető program és babafotográfia e heti webajánlónkban.

1. Vége a rádióállomások közötti tanácstalan tekergetésnek, a továbbiakban Szeberényi Adrián webszerkesztő reggeli Facebook-ajánlásaira sem leszünk rászorulva. A Stereomood hangulatunknak és mindenféle szituációnak megfelelő zenét ajánl, például ébredéshez, takarításhoz, autóvezetéshez
vagy az esti bulira való készülődéshez.

Stereomood
Stereomood

www.stereomood.com »

2. Berlinben lépten-nyomon kis meglepetésekbe, művészeti akciókba botlik az ember. Semmiségekbe, amelyek feldobják a napot. Legutóbb versekkel „bombázták” a várost egy helikopterről, alig pár száz méterre attól a helytől, ahol közel nyolcvan évvel ezelőtt olyan szerzők műveit égették el a náci párttagok, mint Erich Kästner vagy Sigmund Freud. A versek után kapdosó emberek gyermeki örömét és a szavakba való belemélyedést szépen megörökítette az alábbi film.

3. Privát fotógyűjteményeket és családi elbeszéléseket archivál a FotoMemoria, a Budapesti Történeti Múzeum webprojektje. A Don-kanyartól Palo Altóig, a húszas évektől napjainkig számos érdekes családi fotót fedezhetünk fel a még bővítésre szoruló honlapon.

FotoMemoria
FotoMemoria

Hasonlóan lenyűgöző gyűjtemény a Fortepan. Szepessy Ákos és Tamási Miklós évtizedeken át, budapesti lomtalanításokon járva több ezer családi fotót szerzett és őrzött meg, amelyeket a weboldalra feltöltve a nyilvánosság számára is elérhetővé tettek. A privát fotók között szereplők, tárgyak és helyszínek szerint böngészhetünk.

Fortepan
Fortepan

www.fortepan.hu »
www.fotomemoria.eu »

4. Mindenkinek jól jönne néha egy hasznos alkalmazás, amely figyelmezteti a feladót és/vagy a címzettet a meg nem válaszolt e-mailekre. Ha e-mail küldésnél begépeljük a Follow Up Then nevű program e-mail címét a szükséges intervallumnak megfelelően a másolat vagy a vakmásolat mezőkbe, automatikus emlékeztetőt kapunk, és küldhetünk a címzettnek is.

Follow Up Then
Follow Up Then
Follow Up Then
Follow Up Then

Regisztráció nem szükséges, az alkalmazás ingyenes, spam kizárva. Hosszas használati útmutató helyett rövid filmecske a program működéséről itt:
www.followupthen.com »

5. Ha tele a hasunk, és eleget aludtunk, mi is tudunk kreatívak lenni, de menne ez vajon mindennap? Két fiatal dizájner arra vállalkozik, hogy mindennap barkácsol valami „hasznosat”, például leselkedés elleni laptopvédőt vagy az egér mozgásának művészetét megörökítő szerkezetet.

01Mathery
01Mathery

01Mathery
01Mathery

www.01mathery.tumblr.com »

6. Kisbabákat és terhes nőket fényképezni hálás téma. De mi választja el a giccseset a széptől? Nagy Hajni fotós blogján találtunk néhány jó példát.

Nagy Hajni - Egyetlenem
Nagy Hajni – Egyetlenem

Nagy Hajni - Egyetlenem
Nagy Hajni – Egyetlenem


www.blog.egyetlenem.hu »

Bombázzák BerlintMeglepetést szervezett az utasoknak a vasút

…sajnos, nem a MÁV. Online időponttervező alkalmazás és egy fiatal pécsi meseillusztrátor blogja múlt heti webajánlónkban. Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top