Szabadidő

2011 legnagyobb mozieseményei

Már bemutattuk az év leginkább várt romantikus és animációs mozijait, most pedig azokat a filmeket szedtük össze, melyekért várhatóan nemtől, kortól és ízléstől függetlenül mindenki be akar majd állni a sorba mozijegyet venni. Íme, 2011 legnagyobb hollywoodi mozijai!

A negyedik

Képzeld el az Alkonyat-sorozatot a vámpírok helyett emberformájú űrlényekkel, és nagyjából már tudod is, milyen film A negyedik. John egy földönkívüli tinédzser, aki egy kisvárosban próbál beilleszkedni az emberek közé, szerelmes lesz egy lányba, de aztán űrbéli ellenségei rátalálnak és üldözni kezdik. Három társát már likvidálták, és most ő, a negyedik van soron. Befutott sztárok helyett ifjú titánokkal próbálják csábítani a tiniszíveket, és bármibe lefogadnánk, hogy siker esetén simán lesznek még folytatások. A rendezői székben a Disturbiát és a Sasszemet jegyző D. J. Caruso.
Bemutató: február 17.

 

Sikoly 4

Tizenegy év telt már el a harmadik rész óta, a tinédzseréleteket veszélyeztető slasher horrorok is kimentek már a divatból, de még ez sem akadályozta meg Wes Craven rendezőt és Kevin Williamson forgatókönyvírót, hogy ismét visszahozzák a szellemarcú gyilkost. Nem kockáztatnak nagyot, hiszen a film csekély negyvenmillió dollárból készült, és a forgatás idején Courtney Cox és David Arquette talán még szóba állt egymással. A hírek szerint ez egy új trilógia első része, így a régi arcok elhullása mellett néhány új kedvenc (Emma Roberts, Rory Culkin, Marley Shelton…) felbukkanása is várható.
Bemutató: április 14.

 

Thor

Egy mezei szuperhősös képregényfilmre nem is vesztegetnénk sok szót, csakhogy ezúttal egy shakespeare-i igényességű direktor, a brit Kenneth Branagh adta a nevét Odin fiának történetéhez, ráadásul a hírek szerint éppen azért, mert meglátta a történetben rejlő Shakespeare-t. Thort letaszítják az istenek világából a halandók közé, ahol először be akarják sorozni az amerikai hadseregbe, de ő inkább a szerelmet (az idén minden második filmben szereplő Natalie Portman) és a szuperhősködést választja a Bosszú angyalai soraiban. A filmben Anthony Hopkins is feltűnik, és a látványos kikapcsolódás szinte garantálható.
Bemutató: április 28.

 

Halálos iramban: Ötödik sebesség

Első ránézésre a Halálos iramban-filmek erősen pasiorientáltnak tűnnek, de mivel kellő mennyiségű kidolgozott felsőtestű csávó és szép autó van benne, idővel a másik nem tagjai is rákaptak. A széria Vin Diesel visszatérésével minden eddiginél sikeresebb. Az ötödik részben a két főhősnek egy nagyon profi üldöző (Dwayne Johnson) elől kell kereket oldania, aki úgy próbálja meg elkapni őket, hogy elvágja őket a verdáiktól. A szokásos csillogás, klisék és akcióorgia, de egy Halálos iramban mozitól nem is várunk mást.
Bemutató: május 5.

 
A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken

Bár a második és harmadik rész is hagyott némi kívánnivalót maga után, most talán nem hiába reménykedünk, lévén az alkotók otthon hagyták az egyre idegesítőbbé váló Orlando Bloom – Keira Knightley párost, és ezúttal csak Sparrow kapitány nagyszerű kalandjaira koncentrálnak, aki szerelmes lesz Penélope Cruzba, megkeresi az ifjúság forrását, zombikkal és sellőkkel küzd, sőt még a hírhedt Feketeszakáll is feltűnik a színen. A régiek közül Deppen kívül csak Geoffrey Rush maradt hírmondónak, rendezőként pedig a musicalspecialista Rob Marshall (Chicago) vette át a karmesteri pálcát.
Bemutató: május 19.

 

Super 8

Úgy tűnik, J. J. Abramsnek nagyon bejött a titokkampány, amivel anno a Cloverfieldet sikerre vitte. A recept most sem sokat változott, csak annyiban, hogy Abrams ezúttal nem elégedett meg a producerkedéssel és a rendezői melót is magára vállalta. A majdhogynem névtelen (Elle Fanning kivételével), ifjú titánokból álló szereplőgárda is a Cloverfieldre hajaz, és a rejtélyes előzetes is, melyből annyi azért kiderül, hogy a hírhedt 51. körzetből egy vonatbaleset következtében kiszabadul valami egy katonaság által jól (vagy nem is olyan jól…) őrzött tehervagonból.
Bemutató: 2011. júniusa

 

Your Highness

A halálosan komolyan vett fantasydömping után már nagyon itt volt az ideje, hogy végre röhögjünk is egy nagyot a lovagokon, sárkányokon, hercegnőkön és hasonló marhaságokon. A bájos Csillagpor után erre most a Your Highness biztosít majd lehetőséget, melyben két fivér herceg egy elrabolt hercegkisasszony nyomába ered egy szexi kalandornő társaságában, hogy közben számtalan idióta poénnal legyünk gazdagabbak. Mindezt az Ananász expressz című füves komédia pihent agyú alkotói biztosítják számunkra olyan színészekkel, mint James Franco, Danny McBride, Zooey Deschanel, és az első trailer tangabugyiját a korhatáros változatban hagyományos bugyira cserélő Natalie Portman.
Bemutató: 2011. július

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi – 2. rész

Már-már azt hittük, hogy Harry Potter kalandjai a végtelenségig húzhatók, de ahogy könyvben is, úgy a nagy vásznon is elérkezett a vég. Harrynek vissza kell térnie Hogwartsba, hogy annyi viszontagság és intrika után végre szemtől szemben álljon Voldemort nagyúrral, akinek a nevét ugyan nem mondjuk ki, de azért leírni még szabad. A fejezet első fele kicsit álmosítóra sikeredett, de a folytatásra a Warnernél nemcsak pergőbb cselekményt, de 3D-t is ígérnek. Monumentális csatajelenetek, gigászi varázspárbaj és nagy dráma várható.
Bemutató: július közepe

 

The Tree of Life

A filmnyelv költője és mozimágus. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel szokták illetni Terrence Malick munkásságát, aki úgy művészfilmes, hogy közben élvezi a hollywoodi stúdiók sok tízmillió dolláros támogatását és sztárjait. Az őrület határán rendezője ezúttal az ötvenes évekbe kalauzol el minket, hogy egy három fiúgyermekes családról regéljen a rá olyannyira jellemző álomszerű képekben, és elmesélje nekünk az ártatlanság elvesztését, persze nem Amerikai pité-s formában. A főszerepben Brad Pitt és Sean Penn.
Bemutató: 2011. nyara

 

Cowboyok és űrlények

Ritka őszinte címmel rendelkezik ez az opusz, hiszen mindent elmond erről a legújabb képregény-adaptációról. A film kemény westernként indul, hogy aztán egy ponton idegen inváziós sci-fibe csapjon át. Képzeljük el A függetlenség napját cowboyokkal és nagyjából képben is vagyunk, hogy mit is várhatunk a Vasember-filmek rendezőjétől. A világot megmentő hős cowboyok szerepében James Bondot és Indiana Jonest, vagyis Daniel Craiget és Harrison Fordot láthatjuk, tehát biztosan lehetünk benne, hogy a bolygónk sorsa jó kezekben van. Jó csajnak pedig itt lesz Olivia Wilde.
Bemutató: augusztus 25.

 

2011 legnagyobb mozieseményei10+1 animációs film, amit 2011-ben látnod kell
Belenéztünk a jósgömbbe, hogy megtudjuk, vajon milyen filmekre lehet 2011-ben moziba vinni az egész családot. A gömb a megszokottól eltérően egy háromdimenziós képet mutatott. »

2011 legnagyobb mozieseményei10 romantikus mozi 2011-ből, amit látnod kell
Jövőre sem kell a nagy érzelmeket hiányolnunk a moziból, bár tény, hogy a romantikus eposzok helyett Hollywoodban inkább a romantikus vígjátékokat preferálják. Íme, a 10 leginkább várt szerelmes mozi 2011-ből. »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top