Szabadidő

A kutyák le tudják oltani a villanyt, és te?

A villany leoltása nem is olyan nehéz, a kutyák is képesek rá. Meg is mutatjuk, milyen ügyesek. Ők már azt is tudják, mit csinálnának szombaton este a sötétben. És te, tudod már? Összeállítás a Föld Órájának programjaiból.
A kutyák le tudják oltani a villanyt, és te?Mit csinálnál 60 percig sötétben?

Holnap este fél kilenckor világszerte számos városban lekapcsolják a fényeket hatvan percre. Elsötétül többek között a Sydney-i Operaház,  a Burdzs Kalifa Dubaiban, amelya világ legmagasabb épülete, a New York-i Empire State Building és a Times Square és az Eiffel-torony. Magyarországon is számos cég, szervezet kapcsolódott az akcióhoz: a ferihegyi repülőtéren például erre az időre teljesen elsötétül az egyik kifutópálya. A pályáját lezárják kialszanak rajta fények, a beveztő fénysor, és a földetérési-zóna speciális lámpái. A világítótestek összteljesítménye körülbelül 84 000 Watt, fényük pedig akár húsz kilométerről is látszik. Kialszanak a Budai Vár, a Parlament, a Lánchíd, a Nagyboldogasszony Székesegyház fényei is. Ez a Föld Órája.

A figyelemfelhívó akció idején több városban is változatos programokkal, fáklyás, gyertyás felvonulással, tűzzsonglőrökkel, csillagászati bemutatóval, illetve filmvetítésekkel várják az érdeklődőket. Ha Te még mindig nem tudod, hogy mit csinálj a sötétben, akkor neked szól ez az összeállítás. 

1. A Népszigeti Kutyaiskola és a WWF közös produkciójában az ebek mutatják meg, milyen egyszerűen részt lehet venni a világ legnagyobb önkéntes akciójában. A videóban szereplő kutyákkal szombaton este a Budai Várban, a Savoya Terasznál is lehet majd találkozni. A fél nyockor kezdődő programban lesz kutyás bemutató, közös dobolás és fényjáték. Ezért a szervezők kérnek mindenkit, hogy olyan dolgokkal érkezzenek, amikkel zenélni vagy világítani lehet.

2. Közös videó készítés: március 26-án este fogj egy kamerát, és örökítsd meg, ahogyan kedvenc épületed sötétbe borul! A felvételekből egyedi videó készül majd, természetesen az összes résztvevő nevének feltüntetésével. A további részletekért látogass el a www.arthurkulcsar.com weboldalra, vagy csatlakozz a Facebookon: http://www.facebook.com/earthhourvideo

 

3. Budapest Millenáris Park – Bringabarát fenntarthatósági bulit szerveznek. Lesz többek között Heaven Street 7 koncert (a lekapcsolás idején unplugged változat), közös tánc. Érkezz bringával!

4. Vértesboglár Művelődési Ház –  Lekapcsolják a templom és az utcai közvilágítást, utána gyertyás felvonulást, és tábortűz körül vagy a művelődési házban (sötétben) vár mindenkit a tánc. 

5. Pázmánd Polgármesteri Hivatal – A programok este hat órakor kezdődnek. Filmvetítésekkel, kreatív műhellyel várnak mindenkit, majd a 20.30-as villanyoltás után, amikor is lekapcsolják a közvilágítást éjszakai bátorságpróba kezdődik. Emellett lesz fáklyás szolidaritási felvonulás, este tíztől pedig vendéglátás gyertyafény és gitárzene mellett.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top