Szabadidő

Az amputált farkú delfin igaz története

A történet, amely túl szép, hogy igaz legyen. Pedig mégis az: film arról, hogyan sikerült Winternek, a delfinnek a túlélés, miután a farkát amputálni kellett. A sztori szívszorító és könnyfakasztó, de happy enddel végződik.
Az amputált farkú delfin igaz történeteBimba, új budapesti jegesmedve

Saját magát játssza a Dolphin Tale című filmben Winter, a delfin. Winter farkát amputálni kellett egy baleset után, amikor is beszorult egy rákcsapdába. A kis állat súlyos sérüléseket szenvedett. Néhány segítőkész embernek köszönhetően sikerült megmenteni az életét, műfarkat kapott és most boldogon éli mindennapjait a Clearwater Marine Aquariumban. A Winterről szóló filmet várhatóan októberben mutatják be a magyar mozikban. A delfin mellett a film szereplői között Ashley Juddot és Morgan Freemant találjuk. Az Empire-nek Ashley Judd elmondta: kicsit szkeptikus volt, amikor megkapta forgatókönyvet, és miután elolvasta, azt gondolta, a forgatókönyvírót egyenesen le kéne lőni, mert érzelmileg túlságosan manipulatívnak találta a történetet. A színésznő azonban később megtalálta Winter weboldalát – ekkor tudatosult benne, hogy igaz történetről van szó. 

forrás: www.seewinter.com
Forrás: www.seewinter.com

 

A Clearwater Marine Aquarium tengeri állatok megmentésével foglalkozik, a legtöbb náluk élő állat valamilyen balesetet szenvedett vagy betegség kínozta őket. A legtöbb esetben az a cél, hogy miután felgyógyult, az állatot visszaengedjék a természetbe, de vannak olyan esetek, amikor ez nem lehetséges, mert veszélyeztetné az életét. Ilyen eset volt Winteré is. A delfin mindössze három hónapos volt, amikor megtalálták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top