Szabadidő

Elárasztanak az új könyvek

Romantikus, utazós, háborús, ezoterikus, krimi, kémtörténet, szakácskönyv, önéletrajz, mese, regény, novella, vers – 400 új kötettel, 50 ezer gazdára váró példánnyal várja az olvasás szerelmeseit a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison.

Az április 14-én nyíló 4 napos programsorozat idén minden eddiginél színesebbnek ígérkezik, mivel mind a 27 EU-tagállam képviselteti magát kultúrájával, kortárs irodalmával. A különböző stílusok kedvelői, kicsik, nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót az idei kínálatban.

 

Újdonságok közt válogathattok

Rendeld meg a képre kattintva!
Rendeld meg a képre
kattintva!

Régi ismerősök történetei folytatódnak a fesztivál idején megjelenő könyvekben, illetve kedvenc íróink is új kötetekkel örvendeztetnek meg minket. Mindenképpen érdemes a rendezvényen feltankolni az újdonságokból, mert az 500 forintos belépőjegy levásárolható, de akciók is várnak.

A díszvendég-írónak járó Budapest Nagydíjat a világhírű svéd író, Per Olov Enquist veheti át. Tiszteletére az Európa Könyvkiadó most jelenteti meg Egy másik élet című önéletrajzi regényét. 

Paolo Coelho rajongói végre kezükbe vehetik a szerző legújabb, Alef című művét, amelyben a 10 ezer kilométeres, Oroszországot átszelő vonatút során Coelho újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket.

Havasi Dalmát már nem kell bemutatni Fejős Éva kedvelőinek. Az írónő új regénye egy kis időutazás, amelyben a címszereplő, Dalma kalandjain keresztül megelevenednek saját gyerekkorunk elfeledett vagy éppen beváltott álmai.

Michel Houellebecq A térkép és a táj című regényéért már elnyerte a legrangosabb francia irodalmi kitüntetést, most pedig a magyar olvasókat készül meghódítani. A főszereplő Jed képzőművész, akinek az élete akkor vesz különös fordulatot, mikor találkozik a visszavonultan élő Michel Houellebecqkel (igen, nem tévedés, a szerző a saját nevét adta szereplőjének), majd akinek brutális meggyilkolása kapcsán egy rendőrségi nyomozásban is részt kell vennie.

Rendeld meg a képre kattintva!
Rendeld meg a képre
kattintva!

A fesztiválon jelenik meg Olen Steinhauer kémtrilógiájának 2. kötete,  A legközelebbi vészkijárat címmel. Milo Weaver különleges ügynök képtelen végrehajtani feladatát, a lányára hasonlító tinédzser meggyilkolását.

Érkezik egy olyan könyv is, a Szuperdada 2., amely minden kisgyerekes szülőnek kötelező olvasmány. Jo Forst dadus betoppan a rumli közepébe, és játszi könnyedséggel oldja meg azokat a problémákat, amelyekkel a kétségbeesett szülők semmire nem mennek. Jo nyomában a gyerekek brokkolit esznek, a saját ágyukban alszanak, WC-t használnak és a szobájukban rendet tartanak.

Gyereksarok

A képeskönyvekkel éppen csak ismerkedő apróságoktól az örök gyerek felnőttekig mindenki megtalálja a szórakozást a fesztivál gyermekprogramjai közt. Bábelőadások, zenés színdarabok és interaktív előadások során ismerkedhettek meg a legújabb gyerekkönyvekkel, de rajzolás, gyöngyfűzés, könyvkötés és más kézműves foglalkozások is a lesznek.

A kicsik találkozhatnak is kedvenceik szerzőivel: Marék Veronika a Boribont, Buda Gábor zeneszerző és Csics Emese illusztrátor az Alma együttes legnépszerűbb dalait tartalmazó Aranyalma című kottáskönyvet, Hohol Ancsa és Boris Juli a Terka könyveket dedikálja majd.

Találkozhattok a szerzőkkel

Elárasztanak az új könyvek - kezdődik a könyvfesztiválMinden idők leggazdagabb brit krimiírója

Autogramvadászok és rajongók sem fognak üres kézzel, illetve üres lappal távozni a fesztiválról. Egy dedikált példány kedvenc szerzőnktől igazi kincs, de akár kitűnő ajándék is lehet. Az új könyvvel jelentkező európai írók, valamit a magyar élvonalba tartozó szerzők is jelen lesznek a rendezvényen, és talán egy-egy közös fotótól sem zárkóznak el. 15-én és 16-án is este hat órától találkozhattok a nagydíjas Per Olov Enquisttel. 16-án Bartos Erika a Bogyó és Babócát, Segal Viktor a Színek és Ízek című szakácskönyvet, Fejős Éva a Dalmát, Müller Péter az Isten bohócai című kötetét, Kiss Ádám a Szütyiőt, Grecsó Krisztián pedig a Mellettem elférsz című családregényét dedikálja. Április 17-én többek között Gálvölgyi János a Május 35. című hangoskönyvet, Bereznay Tamás Főzni gyerekjáték című szakácskönyvét, Vámos Miklós A csillagok világa című kötetét dedikálja.

A dedikálók teljes névsorát, a fesztivál mintegy 300 programját, valamint az időpontokat itt találjátok:

www.bookfestival.hu/magyar.html

  

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top