Szabadidő

Brad Pittet vagy Johnny Deppet kérnéd inkább?

Igazi sztárparádé lesz az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. Johnny Depp, Brad Pitt, Woody Allen, Penélope Cruz, Jodie Foster – csak néhány név azok közül, akiknek új filmjét bemutatják a május 11. és 22. közötti rangos eseményen. Néhányból egy kis ízelítőt adunk nektek. Ti melyiket néznétek meg?

1. Woody Allen: Midnight in Paris 

Brad Pittet vagy Johnny Deppet kérnéd inkább?Hogyan legyünk milliomosok?

A fesztivál nyitófilmje lesz a zseniális rendező legújabb alkotása. Érdekesség, hogy Woody most olyan színészekkel dolgozott együtt, akiket nehezen képzeltünk volna el egy Woody Allen-filmben. Ők pedig: Michael Sheen, Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cottillard. Mellettük feltűnik a filmben a francia elnök, Nicolas Sarkozy felesége, Carla Bruni. Valószínűleg az ő neve sokat nyomott a latban ahhoz, hogy ez az alkotás legyen a nyitófilm. 

 

 

 

2. Terrence Malick: The Tree of Life

Az Oscar-jelölt rendező nem először jár Cannes-ban. 1979-ben már elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat Mennyei Napok című filmjéért. A The Tree of Life egy az 1950-es években játszódó film Brad Pitt-tel és Sean Penn-nel a főszerepben.

 

 

3. Karib tenger kalózai 4. – Ismeretlen vizeken

Hazánkba május 19-én érkezik meg a Jack Sparrow kapitány legújabb kalandját bemutató alkotás, elsőként azonban versenyen kívül a fesztivál közönsége láthatja majd. Johnny Depphez ezúttal Penélope Cruz is csatlakozott.

 

4. Jodie Foster – Beaver

Szintén versenyen kívül vetítik Jodie Foster harmadik, rendezőként jegyzett filmjét, a The Beavert. A főszerepben Foster mellett Mel Gibsont láthatjuk. A történet egy családapa küzdelme, hogy visszataláljon önmagához és ezzel családjához: ebben pedig egy hódbáb lesz a segítségére.

 

 

5. Pedro Almadovar The Skin I live In (La Piel que Habito)

A spanyol rendező várhatóan újabb megrázó filmet készített: a Mygale című Thierry Jonquet-regényből készült alkotás főszereplője egy plasztikai sebész férfi, aki lánya megerőszakolóját üldözi. Főszerepben: Antonio Banderas.

 

Brad Pittet vagy Johnny Deppet kérnéd inkább?

 

6. Lars von Trier: Melancholia

Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, John Hurt a megosztó dán rendező legújabb alkotásában, amely a világ végéről szól.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top