Szabadidő

Magyar zenekar kíséri Stinget

A júniusi budapesti koncerten és az osztrák fellépésen is a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd Stinget a Simphonicity turné koncertjén. A zenekarnak két hónapja van megtanulni a Sting-dalokat.
Magyar zenekar kíséri StingetMájus 5-én jön Shakira

A világhírű énekes tavalyi őszi turnéja olyan sikeres volt, hogy a zenész idén megismétli. Sting sehova nem tér vissza, ahol tavaly járt, egyedül Budapest került e szempontból kivételes helyzetbe: a magyar fővárosban nemcsak újra fellép, de magyar zenekar is játszik majd mellette.

A londoni Royal Philharmonic Orchestra más programja miatt nem tudta vállalni a további koncerteket, így új kísérőzenekar után kellett nézni. A kiválasztást komoly válogatás előzte meg, és a Dohnányi Zenekar nem csupán Budapesten, hanem a turné osztrák állomásán is Sting zenekara lesz. Bár a 40 éves Budafoki Dohnányi Zenekar az ország legfiatalabb hivatásos zenekara, mégis komoly hírnevet szereztek már itthon és a nagyvilágban. Eredetileg ifjúsági zenekarként alapították, ám mostanra már elismert zenészekből áll, és az elmúlt években több nagy nevű nemzetközi fesztiválra is meghívták őket. Turnéztak Francia-, Olasz- és Spanyolországban, valamint Hollandiában és Mexikóban is. Rendszeresen fellépnek Svájcban, Németországban és Ausztriában.

 

A meghosszabbított turné minden állomásán Sarah Hicks vezényel, akit a New York Times az évtized legjobb női karmesterének nevezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top