Szabadidő

Jótékonysági hangverseny a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére

A Musica Vivax Kulturális Alapítvány nagyszabású jótékonysági hangversenyt szervez a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére a Budavári Mátyás-templomban 2011. június 8-án.
 
Levették a műsorról Eastwood cunamis filmjét Japánban

A szervezők a hangversenynek szeretnénk a lehető legnagyobb publicitást megszerezni, mivel egy jótékonysági est kizárólag akkor sikeres, ha a befolyt támogatás valóban enyhítheti a rászorultak nehézségeit.

A hangversenyen neves magyar közreműködők vesznek részt. Kertesi Ingrid a Magyar Állami Operaház tagja, Liszt-díjas énekművész, aki Európa számtalan neves operaházában is rendszeresen vendégszerepel. Bretz Gábor nemzetközileg elismert magyar basszista nem kisebb helyszínek állandó és keresett művésze, mint a milánói Scala. Csánky Emília oboaművésznő a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, munkásságáért elnyerte a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is. Boldoczki Gábor világhírű trombitaművész az egyik legsikeresebb magyar szólista világszerte, aki Európa szinte összes neves koncerttermének állandó és kiemelt fellépője. A zenekart az est karmestere, Bán István szervezi meg Magyarország vezető régi zenei együtteseinek tagjaiból, akinek munkásságához a nemzetközi zenei élet egyik legkiemelkedőbb személyisége, a világhírű karmester, Nikolaus Harnoncourt adta személyes ajánlását.

A hangverseny súlyát és jelentőségét mutatja, hogy dr. Réthelyi Miklós vállalta a fővédnökséget és az MR3 Bartók Rádió a médiatámogatói szerepet. Mindezek együttesen garantálják a különösen magas színvonalat. Reméljük, hogy ezen keresztül hangversenyünk vonzó lesz az adakozni vágyó zenekedvelők számára és jelentős bevételt realizálhatunk. Ritkán találni ilyen neves művészeket egyszerre a közreműködők közt, így ez az értékes hangversenyt a rádió rögzíti.

Műsor:
Bach:       – „Ich habe genug” (basszus szólókantáta)
Händel:    – D-dúr szvit zenekarra és trombitára
               – C-moll oboaszonáta
Bach:       – „Jauchzet Gott” (szoprán szólókantáta)

Közreműködők:
Kertesi Ingrid        – szoprán
Bretz Gábor          – basszus
Csánky Emília       – oboa
Boldoczki Gábor    – trombita

Az est fővédnöke:

Dr. Réthelyi Miklós, a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztere

Az est médiatámogatója:

MR3 Bartók Rádió

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top