Szabadidő

Hatfogásos luxusvacsora a metrón

…sajnos, nem a BKV járatán. Kiderül, mitől boldogok a világ egyik legboldogabb országának lakosai, és kik a magyar divatvilág legtehetségesebb fiataljai – e heti linkajánlónkban.
 
 Menő strandok menőzéshez

1. A szerencsés kiválasztottak mindössze annyit tudtak, hogy meg kell jelenniük egy New York-i metróállomáson. Hogy pár perc múlva ezüst evőeszközzel eszik a kaviárt egy csokornyakkendős „maître d’hôtel” társaságában a metrón utazva, arra bizonyára a legkevésbé számítottak. Az ebéd további öt fogását óraműpontossággal a metróvonal egymás utáni megállóiban szállították be az „étkezőkocsiba”. A különböző vacsoraklubok által szervezett akció nemcsak jó móka volt, amivel be lehetett kerülni a New York Timesba. A vendégek között ott ült egy SoHo negyedbeli exkluzív klub eventmenedzsere is, akit úgy lenyűgözött az ötlet eredetisége, hogy munkát is adott az akció szervezőinek. Avagy: hogyan találjuk meg álmaink állását?

Hatfogásos luxusvacsora a metrón2. Haladó szellemiségű vállalatok már felismerték a déli szieszta előnyeit és pihenősarkok kialakításával lehetővé teszik munkatársaiknak a rövid szundikálást, hogy utána annál hatékonyabban dolgozhassanak. Ha ráadásképpen ilyen párnát húzunk a fejünkre, az íróasztalunkat sem kell elhagynunk és még a kollégák is jól szórakoznak…

 

3. Mitől boldogok a világ egyik legboldogabb országának lakosai? Az amerikai Catherine Young arra kért száz izlandit, hogy rajzolják le válaszaikat, majd a képeket közzétette blogjában. A Draw Happy projektet időközben az egész világra kiterjesztette, már Magyarország is fellelhető a kategóriák között.

Hatfogásos luxusvacsora a metrón4. Digitális korunkban újra divatba jött a papír. A külföldi lakber- és dizájnblogok már régóta rajongással számolnak be minden újrahasznosított papírból készült használati tárgyról, fellelt antik könyvről, érdekes betűtípusról és kézzel írt levélről. A trend hozzánk is megérkezett, legalábbis a Fecni (A papír egy csoda!) blog formájában.

5. A Birodalom visszavág, King Kong, Madarak, a Superman és számos más híres film kulisszái mögé ad betekintést az alábbi képgyűjtemény.

6. Mihalik Enikőt nevét valószínűleg már többen ismerik, mint az éppen aktuális kabinet pontos névsorát, de a szintén tehetséges Axente Vanessáról, Ország Dóráról és Pichler Annáról kevesebben tudják, mivel is foglalkoznak. Feltörekvő modellek mellett tervezőket, sminkeseket, fordrászokat és stylistokat is bemutat a Maskulture Fiatal magyar tehetségek című sorozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top