Szabadidő

Múzeumok éjszakájának 3 legizgalmasabb programja

Ha unod a festményeket, és nem tudsz kiigazodni a különféle programajánlókon, hagyatkozz ránk: megkerestük azt a három programot, ami biztosan nem a sorban állás hossza miatt lesz emlékezetes.
Kíváncsi vagy a rovat legfrissebb híreire? Kattints! 

Budapesten a Múzeumok éjszakáját június 24-én, pénteken rendezik meg. A gyerekbelépő 600 forint, a felnőtt 1400 forint lesz mindenhol.

Földalattizz fényinstallációval !

Fotó: lumu.hu
Fotó: lumu.hu

A Ludwig Múzeum 18.00 és 23.00 óra között szervezi  éjszakai programját az Oktogonnál. Moholy-Nagy László – The Art of Light című kiállítás jegyében fényinstallációt és filmvetítést láthatunk a földalatti megállójában. A magyar származású művész két filmje – az Ein Lichtspiel schwarz weiss grau (Fényjáték – fekete-fehér-szürke) és a Gross Stadt Zigeuner (Nagyvárosi cigányok) – látható majd a megálló falán.
A  Ludwig Múzeumban, a Komor Marcell utcában, 18.00 és 24.00 óra között pedig megtekinthetjük a „The Big Draw: rajz a sötétben” című kiállítást. Itt azt tanulhatjuk meg, hogy hogyan lehet a sötétben alkotni. A kiállított művek úgynevezett tapintható rajzok.

Nézz táncosnőt több szemszögből egyszerre!

Múzeumok éjszakájának 3 legizgalmasabb programja21 órakor a VAM Design Centerben, a Király utca 26.-ban, különleges hangulatú művészi aktokat láthatunk térhatású képekben. A klasszikus értelemben vett aktfotózáshoz képest sokkal nehezebb műfaj a táncfotózás. A fotós, Nánási Pál, aki általában a Playboy képeit készíti, most Tunyogi Henriett mozgáskultúrájának legszebb pillanatait mutatta meg három dimenzióban, két fényképezőgéppel, melyek egyszerre készítették a felvételt. A művész utólag illesztette össze a két szemszögből készült kép részeit, hogy megmutassa, hogy mitől lesz egy akt művészi, és nem csupán egy meztelen nő.
            
Firkálj az éjszakába!
Este nyolctól a Műcsarnokban, a Hősök terén nagy közös rajzolás lesz. A Doodle 4 Google  „Nekem Magyarország…” elnevezésű pályázatára 20 000 iskolás nevezett, és végül egy 14 éves salgótarjáni srác, Kovács Illés nyerte meg.
            
A győztes alkotás a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelent meg a google.hu-n, a Google hivatalos logója helyén. Több millióan láthatták egyetlen nap alatt, most pedig kiállítják a legjobb hatvan munkát, így inspirálódhatunk a nagy közös rajzoláshoz, amely este nyolckor kezdődik a Hősök terén.

            

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top