Szabadidő

Oscar-jelölt filmben kémkedik Ganxsta anyukája

Nézd meg, hogy kukucskál az ablakból abban a kémfilmben, amit Gary Oldmannel forgattak Budapesten!

A Suszter, szabó, baka, kém című filmet három kategóriában jelölték Oscarra kedden, Gary Oldman a legjobb férfi főszereplőnek járó díjra esélyes, és indulnak a legjobb forgatókönyv-adaptációért és a legjobb zenéért járó díjért is.

A filmben több budapesti helyszín és magyar felirat felbukkan, ezek közül a Párizsi-udvarban felvett részben Mucsi Zoltán, Kálloy Molnár Péter és Csuja Imre intézi el csúnyán a brit titkosszolgálat egyik legjobb kémjét. Itt tűnik fel egy emeleti ablakban néhány másodperc erejéig a magyar rapper édesanyja, Kassai Ilona is, aki beépített emberként felügyeli a tragédiába hajló eseményeket. A magyar szereplőkről még több képet láthatsz a galériánkban.

Még több fotóért kattints a képre!
Még több fotóért kattints a képre!

A John le Carré regényéből készült Suszter, szabó, baka, kém a hidegháború éveibe visz vissza minket, amikor szürke öltönyös, bőrcipős fickók cigarettafüstös irodákban konspiráltak, és leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy a saját farkukat kergették. E heti moziajánlónkban írtuk, hogy a film elsősorban azoknak való, akik szerették a Bourne-mozik összetettségét és sokszereplős játszmáit, viszont túl soknak találták benne az akciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top