Szabadidő

Döntőben a Compact Disco – az angoloknak bejött a magyar együttes

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe a Compact Disco. A magyar fiúk megosztották a nézőket, de az angol médiaszakembereknek bejött a produkció.

 

Döntőben a Compact Disco - az angoloknak bejött a magyar együttesOrosz nagyikkal és román poppal versenyezhetünk tovább

Tizenötödikként, pont az orosz nagymamák után lépett színpadra kedden este a Compact Disco. A hazánkat képviselő együttes a szavazatok alapján bejutott a legjobbak közé, vagyis újra találkozhat velük Európa a szombati döntőn. A magyarok riválisának tartott svájci banda nem lesz ott a fináléban, azonban az orosz nagyik, az ír ikrek és a román gagyi pop igen, hogy csak a néhányat említsünk.

A ruhánk ciki, de a dalunk jó

A Twitter közösségi oldalon a műsor alatt sorra változtak a legnépszerűbb hozzászólások. Az ír duó és a moldovai szépfiú után a Compact Discóról beszéltek a legtöbbet. Igaz, a fiúk mondhatni megosztották az internetezőket. Egy holland rádiós műsorvezetőnő például percenként posztolta rajongóinak, hogy szerinte a magyar fiúk a legjobbak idén az Eurovíziós Dalversenyben, de elismerően írt a bandáról egy angol tévés rendező is. „Ez egyszerűen zseniális… nemcsak a banda neve, de a dal is tetszik” – áradozott Mike Buckley. Nem csak neki, több angol zenésznek és marketingszakembernek is bejött a Compact Disco. Nem úgy egy spanyol rajongónak, aki szerint a magyar fiúk zenei stílusa a tíz évvel ezelőtti Linkin Parkot idézi, mondjuk pár hete még azt mondták, hogy tiszta Backstreet Boys. A fiúk előadásába nagyon nem is tudtak belekötni, így inkább olyan észrevételek érkeztek, amelyek a frontember öltözékét nevezték „gusztustalan kanapészövetnek”. Hát ez legyen a legnagyobb bajunk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top