Szabadidő

Pénztárcabarát programok gyereknapra

Nemcsak a fővárosiakat kényeztetik a gyereknapon, 29 városban lehet ingyen mozizni és a hosszú hétvége minden napjára jut pénztárcabarát családi kikapcsolódás. Csak az <a href="https://nlc.hu/ezvan/20120524/idojaras-vihar" target="_blank">esernyőt ne hagyjuk otthon</a>.

Pénzkímélő programok gyereknapraRajzfilmünnep

Most hétvégén a mai gyerekek is megnézhetik moziban, miféle fürge rókalábakról énekelt Wolf Kati még kislányként. Az ország 29 városában összesen nyolcvan mesét vetítenek, többnyire ingyen. Vuk mellett olyan klasszikusok lepik el a mozivásznakat, mint Süsü, Kukori és Kotkoda, Frakk, Pom Pom, de játsszák az elmaradhatatlan Bogyó és Babócát is. Emellett Szombathelyen Nils Holgerson-os mesejátékkal, Szarvason pünkösdikirály-választással, Győrben húszféle kézműves játszóházzal és még számos városban rengeteg gyerekprogrammal várják a kicsiket.

Hol? 29 városban
Mikor? Május 27.
Mennyiért? Többnyire ingyen
Ne menj, ha a gyereked a Vuktól Pom Pomig már mindent hússzor látott.

Pénzkímélő programok gyereknapraVárosligeti gyermeknap

Nemcsak a városligeti tó kacsái, de az ingyenlovaglás, az aranyos kiskutyák, az igazi kalózhajó és a csupa ingyenes játék és koncert miatt is érdemes lesz kinézni a parkba hétfőn és kedden. Kicsi gyerekkel sem kell otthon maradni, mert pelenkázóról és szoptatóról is gondoskodtak. A szülők okosodhatnak a biztonságos netezésről, a gyerekek pedig még azelőtt letudhatják az első találkozást a fogorvosi székkel, hogy fúróval közelítene feléjük a doki bácsi. A szervezők mérsékelt árú ételeket és italokat ígérnek, de ha előre készülünk, akár egy hangulatos piknikezéssel is megoldhatjuk a falatozást.

Hol? Budapest, Városliget
Mikor? Május 28–29.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha még a gyerekeitek sem bírják a tömeget.

Pénzkímélő programok gyereknapraGyermeknap a Szegedi Vadasparkban

Kedvezményes jeggyel juthatnak be a gyerekek vasárnap a Szegedi Vadasparkba, ami igazi játékparkká alakul aznapra. A legózástól az ügyességi játékokon át a bábelőadásokig terjed a programok skálája, de az igazi szenzáció az Ázsia-ház megnyitója lesz, ahol két ritka ragadozót mutatnak be. Az állatsimogatás most sem maradhat ki, és az ügyes gyerekek ajándékokat is hazavihetnek.

Hol? Szegedi Vadaspark
Mikor? Május 27.
Mennyiért? 220–1480 forint
Ne menj, ha
otthon is van épp elég különleges állatotok.


Pénzkímélő programok gyereknapraKorok Fesztiválja Balatonfüreden

Újra kirajzanak Balatonfüreden a csipkés-abroncsos szoknyát viselő hagyományőrzők, hogy a reformkori fürdőélet hangulatát néhány napra visszahozzák. A szépen felújított partközeli füredi villák között a kislányok is úrihölgynek képzelhetik magukat, ha kicsit megadjuk a módját az öltözködésnek. Szombaton még huszárok, lovagok és zászlóforgatók is végigvonulnak a városon. Hétfőn aztán a teljes nap a gyerekeké, megnézhetik például Az elgurult varázstallér című Andersen-meséből készült előadást. Érdemes még elsétálni a nemrég rendbe tett Kiserdő parkba, ahol egy méretes, vadiúj játszótéren fáraszthatják ki magukat a gyerekek a hálós mászókákon, a várkastélyban és a kéttornyos játszóházikóban, amik egy helyi legendát elevenítenek meg.

Hol? Balatonfüred
Mikor? Május 26–28.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha neked nem a Balaton a Riviéra.


Pénzkímélő programok gyereknapraHarkányi boszorkányságok

Nem elég, hogy Harkányban vita pattant ki a helyi gyógyvíz legendáját ábrázoló ördögös címer miatt, a hétvégén boszorkányfesztivált tartanak a városban kicsiknek és nagyoknak. A gyerekek készíthetnek maguknak boszikellékeket a boszisuliban és sportvetélkedőkön indulhatnak, vagy besegíthetnek a szülőknek a főzőversenyen, esetleg kotyvaszthatnak bájitalt családilag. Ha szombaton még kegyes lesz az időjárás, akkor a Harkányi Strandfürdőt is ki lehet próbálni, az árak egészen barátiak.

Hol? Harkány, Zsigmondy sétány
Mikor? Május 25–26.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha inkább ördögöt űznél.

Pénztárcabarát programok gyereknapra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top