Szabadidő

Újdonságok a 10. Múzeumok Éjszakáján

Mielőtt még belevetnéd magad a Múzeumok Éjszakájába, egy este beszabadulhatsz alkotni egy belvárosi cukrászdába, egy csokiműhelybe és egy fagyizóba is. Hétvégi programajánló!

Újdonságok a 10. Múzeumok éjszakájánStylewalker Night Gastro

Pénteken este több menő belvárosi cukrászda és bisztró sem teszi ki a „zárva” táblát, ehelyett válogatott finomságokkal, zenével és programokkal várnak minket. A negyedik éve megrendezett Stylewalker Night újdonsága, hogy idén nemcsak a magyar tervezők boltjait mutatják be, hanem a gasztronómiának is szentelnek egy éjszakát. A Kossuth Lajos utcai Auguszt cukrászdában és a Chefparade Csoki és Sütiműhelyben például összeállíthatjuk a saját macaronunkat, a Gelarto Rosában saját fagyit készíthetünk, vagy végigszagolhatjuk a független niche parfümházak legkreatívabb és legszebb parfümjeit Zólyom Zsolt parfümériájában, majd hét különböző zenés helyen lazíthatunk rá az élményekre.
Hol? Budapest, 5. kerület
Mikor? Június 15. 19:00–24:00
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha rád tört a nátha, és elment a szaglásod.



Újdonságok a 10. Múzeumok éjszakájánMúzeumok éjszakája



Szombaton a múzeumok dugják el a kulcsokat egy éjszakára, idén tizedszerre rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját vidéken 176 helyszínnel és Budapesten is több mint százzal. Érdemes lesz hat órakor elnézni a Hősök terére, ahol a Szépművészeti Múzeum lépcsőin a Budapest Fesztiválzenekar ad rendhagyó ingyenes koncertet, míg a Nemzeti Múzeum lépcsőit a Honvédelmi Minisztérium zenekara tölti meg élettel. Caramel és Illényi Katica hegedűvirtuóz a Kegyeleti Múzeumban játszanak, a Budapest Bár pedig a Mezőgazdasági Múzeumban. Újdonság, hogy a frissen megnyílt Törley Múzeum és Látogatóközpontban pezsgőzhetünk és benézhetünk a Törley-kastélyba is.

Hol? Az ország valamennyi múzeumában.
Mikor? Június 16.
Mennyiért? Budapesten 600–1500 forint
Ne menj, ha már pénteken lejártad a lábad.

Újdonságok a 10. Múzeumok éjszakájánBorsodi Művészeti Fesztivál

Pénteken a Péterfy Bori & Love Band, szombaton a Kiscsillag ad ingyenes koncertet  Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál, majd vasárnap Halász Judit játszik. A Borsodi Művészeti Fesztivál nem áll meg a város határainál, lesznek programok a Lázbérci-víztározó gátjánál, az Aggteleki-cseppkőbarlangban, Szilvásváradon és a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvarban, ahol a helyi asszonyok és gyerekek is kiveszik a részük a sürgölődésből, és aki kíváncsi, betekinthet a házi sajtkészítés rejtelmeibe.



Hol? Kazincbarcika, Aggtelek, Szilvásvárad, Dubicsány
Mikor? Június 16.
Mennyiért? 0–2500 forint
Ne menj, ha nagyon messze vagy.

Újdonságok a 10. Múzeumok éjszakájánKabóciádé


Három nap csak a gyerekeké és a családoké a nemrég gyönyörűen felújított Séd-völgyben. A Veszprém szívében kanyargó patak mellett elszórt állandó játszóterek mellett most rengeteg más játék, bábelőadás és koncert vár minket. Igazi különlegességnek ígérkezik szombaton a Helka, a Balaton tündére című vízi bábszínházi előadás, ugyanis a díszletben valódi vizes medence is lesz, és a szereplők többször a víz alól bukkannak elő. Részt vehetünk a királyi pikniken is, ahol közös fotót készíthetünk Habakuk királlyal és Boróka királynéval a trónteremben.


Hol?
Veszprém, Kolostorok és Kertek rendezvényterület, Séd-völgy
Mikor? Június 15–17.
Mennyiért? 500 forint a napijegy
Ne menj, ha inkább a Madagaszkár 3.-ra pályáztok.

 
Újdonságok a 10. Múzeumok éjszakájánNemzeti Parkok Hete



Szombaton az Aggteleki-cseppkőbarlangnál mutatkoznak be az ország nemzeti parkjai, hogy utána egy héten keresztül válogatott programokkal csalogassanak ki minket a természetbe. A felszínen emellett kézművesvásárral, a Budapest Bár koncertjével és a huculösvény nevű akadályversennyel várják a családokat, de most a barlangba is féláron nézhetünk be.


Hol? Aggtelek, a Baradla-barlang előtt
Mikor?
Június 16.
Mennyiért?
0–2500 forint
Ne menj, ha
a cseppkövekért sem tennéd le a magassarkút.

Kapcsolódó cikkek:
Halász Judit: „Harminc felett az ember felelős az arcáért”
Mindent a macaronról – fórum
Gúnyolódnak a Madagaszkár 3. állatai – moziajánló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top