Szabadidő

A világ legjobb színésze lehetett volna

Heath Ledger nemcsak Jokerként vagy meleg cowboyként volt szenzációs. Hősszerelmes drogosként is mindenki szívét elrabolta a Candyben. Ezt nézd a héten!

Közönséges bűnözők

A világ legjobb színésze lehetett volna

TV2, augusztus 7., 21:05
Ha még nem láttad:
Az egész egy leégett hajóval és rengeteg hullával kezdődik. A rendőrség kihallgatja a túlélőket, és a sztorikból lassacskán kezd összeállni a kép. Minden néhány pár hete letartóztatott gengszterpalántával kezdődött, akiket a zsaruk kamionlopással gyanúsítottak meg. Nem volt erre igazán alapos okuk, egyszerűen csak elővették a szokásos gyanúsítottakat (a film eredeti címe lefordítva ezt jelenti, és a Casablancából vették kölcsön). Ők pedig valahogyan mind kapcsolatban álltak a titokzatos bűnözőkirállyal, Keyser Soze-val. Körömrágósan izgalmas, fordulatokkal teli gengszterkrimi, amit garantáltan imádni fogsz.
Miért nézd meg?
Vannak filmek, melyeknek a végén meglepődsz, és minden korábban látott dolgot átértékelsz magadban. Kevés ilyen mozi létezik, de a Közönséges bűnözők egyike a keveseknek.
Figyeld!
A magyar szinkronban elképesztően műparaszt módon beszélő magyar bűnözőt a kórházban.

Candy

A világ legjobb színésze lehetett volna

VIASAT3, augusztus 8., 21:20
Ha még nem láttad:
Mennyország, föld és pokol. A Candy című ausztrál filmet három fő fejezetre bontották, és így nevezték el a három fő részt. Szép, egyenes vonalban haladunk benne a mélységek felé. Dan (Heath Ledger) és Candy (Abbie Cornish) rendkívül fiatalon ismerik meg egymást. Szép karrier, egyetem és szép élet várna rájuk, csakhogy ők nem elégszenek meg a mindennapi gyönyörökkel. Heroinnal pörgetik fel magukat és szerelmüket. Persze idővel elfogy a pénz, és egyre mélyebbre csúsznak (a lány prostituálódik, a fiú egyszerű tolvaj lesz…), hogy még több anyaghoz jussanak, de a fordulópontot az jelenti a kapcsolatukban, amikor kiderül, hogy a lány terhes.
Miért nézd meg?
Mert mindig érdekes látni, hogy mi lesz egy óriási hőfokon égő, szenvedélyes szerelemből. Természetesen kiég.
Figyeld!
Amikor Dan (Heath Ledger) tévézni próbál, de a lányt zavarja a hang és a villódzás, így végül a srác egy pokrócot tesz magára és a tévére. Szenzációsan abszurd drogos logika.

Nyílt seb

A világ legjobb színésze lehetett volna

VIASAT3, augusztus 10., 21:20
Ha még nem láttad:
Minden színész vagy színésznő életében eljön az a pillanat, amikor meg kell újítani a karrierjét. A kétezres évek elejére Meg Ryan elfáradt romkom-hercegnőként, és túlkorossá is vált ezekre a szerepekre. Mivel amúgy még jó formában volt, egy merész, mellbedobást is igénylő erotikus thrillerrel próbálta meg felhívni magára a figyelmet, de sajnos a terve nem működött. Az egy nyomozóval szexuális viszonyt folytató tanárnő története, aki belekeveredik egy sorozatgyilkosságba, sajnos túlságosan mesterkéltre sikeredett, de legalább arra jó volt, hogy beüsse az utolsó szöget az erotikus thriller műfajának koporsójába.
Miért nézd meg?
Mert néha már egyenesen vicces, hogy a film milyen erőltetetten próbál hasonlítani az Elemi ösztönre.
Figyeld!
Meg Ryan meztelenkedéseivel és a film szexjeleneteivel anno botrányt akartak okozni, de mai szemmel nézve igencsak visszafogott pillanatok ezek.

Nulladik óra

A világ legjobb színésze lehetett volna

STORY4, augusztus 11., 18:10
Ha még nem láttad:
Öt diáknak büntetésből szombat reggel is be kell menniük a gimibe, ahol tanári felügyelet mellett gyakorlatilag egész nap egy fogalmazást kellene körmölniük. A három srác és két lány látszólag nem is állhatna távolabb egymástól, azonban a film végére rájövünk, hogy mindnyájan ugyanazokkal a gondokkal küzdenek, és nehezükre esik a felnőtt élet közelsége. A Nulladik órában nagyrészt nagy beszélgetéseket, csínytevéseket és veszekedéseket láthatunk, de a film soha egy percre sem válik unalmassá, és ha valaki szeretné megérteni, hogy a kamasz gyereke miért is viselkedik olyan furcsán, ettől a filmtől minden választ megkap.
Miért nézd meg?
A legtöbb tinédzsereknek szóló film képtelen igazán a tinédzserekhez szólni, és az ő valódi problémáikkal foglalkozni, de a Nulladik óra tényleg az ő filmjük. Az egyik legőszintébb mozi, amit valaha írtak a tizenévesekről.
Figyeld!
A tipikusan nyolcvanas évekbeli ruhákat és frizurákat. Ámulni valóan rondák.

Jeff Dunham Very Special Xmas Show

A világ legjobb színésze lehetett volna

Comedy Central, augusztus 12., 22:20
Ha még nem láttad:
Készülj fel rá, hogy egy arab terrorista csontváza fogja énekelni neked a Jingle Bombs című dalt, miközben te könnyesre röhögöd magad, és hirtelen elkezdesz azon gondolkodni, hogy a magyar standuposok nem is annyira jók, mint gondoltad… Jeff Dunham az amerikai komikusok egyik legeredetibb képviselője, aki hasbeszélőként számtalan vicces párbeszédet folytat le előadásaiban a különféle figuráival (van köztük zsörtölődő vénember, béna szuperhős, sőt egy strici is…). Ha ezek közül akár csak egyet is végignézünk, rájöhetünk, hogy a csávó nem véletlenül keres akár harmincmillió dollárt is évente a fellépéseivel.
Miért nézd meg?
Talán láthatsz a magyar standupszcénában olyan humoristát, aki hasbeszélőként nevetteti meg a közönségét? Na, ugye!
Figyeld!
Achmedet, a halott terroristát. Dunham figurái közül ő az egyik legbizarrabb és legviccesebb alak.

Hallottál már a legújabb felnőttrajzfilmről?

A világ legjobb színésze lehetett volna

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top