Szabadidő

Ez már majdnem az új Dallas

Talán emlékszünk még rá, hogy a legendás sorozat Jockey lepuffantásával ért véget. Arra, hogy mi történt ezután, nem az új sorozatból derül fény, hanem egy 1996-os filmből, amit megnézhetünk a héten.

Sellők

Ez már majdnem az új Dallas

VIASAT3, augusztus 13., 21:20
Ha még nem láttad:
Léteztek még botox előtti idők (innentől csak b. e.), amikor még Chernek volt mimikája, és az énekesi karrierje mellett nagyszerű színésznőként is számon tartották. Volt egy Oscar-díja is, csak szólunk. Ebben a korszakban (nyolcvanas évek vége, kilencvenesek eleje…) a hölgy egész jópofa mozikban vállalt szerepet. A Sellőkben például olyan anyukát játszik, aki folyton magába bolondítja a férfiakat, aztán később elmarja őket maga mellől. Amikor ez utóbbi dolog megtörténik, akkor menekülőre fogja a dolgot, és másik városba költözik. A gond csak az, hogy ez idáig ezt már tizennyolcszor játszotta el, és lányait (főként a tinédzser Charlotte-ot) nagyon megviseli a folytonos újrakezdés.
Miért nézd meg?
Anya-lánya kapcsolatokról kevés igazán hiteles mozi születik, márpedig a Sellők garantáltan abba a csoportba tartozik.
Figyeld!
Christina Ricciről az első emléke mindenkinek az Addams Familyből van, de volt még annál is fiatalabb. Például ebben a filmben egészen apró és cuki.

Dallas: Jockey visszatér

Ez már majdnem az új Dallas

RTL Klub, augusztus 15., 20:05
Ha még nem láttad:
Öt évvel a sorozat befejezése után a Warner televíziós tevékenységének ötvenedik évfordulójára készítették el ezt a tévéfilmet, ami arra volt hivatott, hogy tisztázza a széria nyitva hagyott szálait. Jockey egyenesen azzal sokkolja a közvéleményt, hogy megjelenik a saját temetésén… A galád Ewing egyébként Európában bujkált, és bár Cliff Barnes nagyjából sikeresen kisemmizte őt, egy régi, számítástechnikai részvénycsomag hirtelen sokkal többet ért, mint amennyiért vették, és az összeg még arra is elég lehet, hogy némi fondorlattal visszavásárolja belőle az olajtársaságot, és rávegye Bobbyt, hogy ne adja el Southforkot.
Miért nézd meg?
Felkészülésként a Dallas sorozat új epizódjai előtt. Hát nem egyértelmű?
Figyeld!
Hogyan oldották meg ismét egy halottnak hitt karakter (Jockey) visszahozását a sorozatba? Bobby feltámadása után már bármit megoldanak.

Kill Bill 1–2.

Ez már majdnem az új Dallas

Cool, augusztus 17., 21:15 és 23:10
Ha még nem láttad:
A kétezres évek elején Quentin Tarantino újra szövetkezett Uma Thurmannel, hogy közösen teremtsék meg a filmtörténet legtökösebb akcióhősnőjét, a Menyasszonyt, más néven a Fekete Mambát. A nő titokzatos, akár egy szavak nélküli westernhős. Csak annyit tudunk, hogy egy régi árulás miatt akarja elintézni Billt és rettegett bérgyilkosokból álló bandáját, de ehhez szüksége van egy tökéletes szamurájkardra (Hattori Hanzo) és persze némi gyakorlásra. Klasszikus mozi az utolsó képkockájáig, aminek még a zenéjét is kívülről fújja mindenki. Elegáns stílusgyakorlat a filmezés legnagyobb mesterétől, az emlékezetes fekete-sárga dresszben (amit amúgy Bruce Leetől nyúltak) domborító Uma Thurman feledhetetlen játékával.
Miért nézd meg?
Mert egyszerre bosszúmozi, vígjáték, westernfilm, kungfufilm és persze mindenek előtt TARANTINO, így, csupa nagy betűvel.
Figyeld!
A japán rajzfilmes betétet arról, hogyan lett O-Ren Ishiiből (Lucy Liu) az egyik legrettegettebb gyilkos a világon.

Sulihuligánok

Ez már majdnem az új Dallas

TV2, augusztus 18., 21:25
Ha még nem láttad:
Nem lehet jó érzés, ha az ember fia barátnőjéről kiderül, hogy kedvelt szórakozása a csoportos orgiákban való részvétel, márpedig filmünk ezzel az alapállítással indít. Nem csoda, hogy ezután hősünk, Mitch (Luke Wilson) kissé kiborul, és új életet akar kezdeni. Visszarepülni az egyetemi évekbe, amikor még minden jobb volt. Két haverjával (Vince Vaughn és Will Ferrell) szövetkezve öregdiákklubot alapítanak az egyetem szomszédságában, ahol nonstop buli van, egyáltalán nem csak öregeknek. Igazi partifilm, képtelenebbnél képtelenebb hülyeségek garmadájával.
Miért nézd meg?
Mert harsánysága ellenére teli van ragyogó poénokkal (pl. az éjszaka, részegen meztelenül kocogó Will Ferrell…).
Figyeld!
Íme a bizonyíték, hogy a Másnaposok rendezője már korábban is készített filmet magukat szétcsapó, felnőni képtelen pasikról.

12 majom

Ez már majdnem az új Dallas

STORY4, augusztus 19., 22:05
Ha még nem láttad:
Van egy régi francia film, amit pusztán fotók és narráció segítségével mesél el egy történetet a világ végéről. Sokan nem tudják, de a 12 majom ennek a filmnek a remake-je, ám szerencsére ezúttal az amerikaiak sem rontották el az alapanyagot. Időutazós film révén kissé bonyi a cselekmény. Hősünket visszaküldik a múltba, hogy megakadályozza az emberiséget elpusztító vírus elszabadulását, csakhogy ő közben kissé megkattan a korszakok közti átjárásoktól és egy diliházban találja magát. Egyetlen segítsége egy doktornő lehet, aki talán elhisz neki valamit a képtelen állításaiból. Bónuszként láthatjuk a tökéletesen őrült Brad Pittet, aki annyira kattant és úgy forognak a szemei, hogy szinte rá se lehet ismerni.
Miért nézd meg?
A legenda szerint Terry Gilliam rendező azért szerződtette a film főszerepére Bruce Willist, mert látta, hogyan sírt a Drágán add az életed első részében. Igaza volt. Az akciósztár a karrierje során ebben a filmben mutatta meg legérzékenyebb és legsebezhetőbb arcát.
Figyeld!
A folyton ismétlődő reptéri rémálmot, és azt, amikor végre kiderül, mit is jelent pontosan.

Ilyen lett az új Dallas-főcím
Szétplasztikázták a visszatérő Dallas-sztárokat
21 titok a régi és új Dallasról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top