Szabadidő

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

Míg a TV2 új, rögtönzéseken alapuló napi szappanoperával hódít, addig az RTL Klub egy látványos, ármánykodós török sorozattal próbálja megszerezni a szerda estéket. Ezt nézd a héten!

Szigorúan bizalmas – Pataki Zita ajánlásával

RTL Klub, január 12., 23:35

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

„Valamiért a krimik és a thrillerek nagyon közel állnak hozzám. Agatha Christie-től az egészen modern filmekig bármi jöhet a műfajból. Viszont valami rejtélyes oknál fogva nem vagyok jó abban, hogy megjegyezzem a sztorikat, ami talán azért is alakult így, mert túl sok filmet nézek, ráadásul a filmben megjelenő érzelmek engem sokkal inkább lekötnek, mint a film adatai. A férfiak jobbak ebben, ők sokszor még idézni is tudnak hosszú mondatokat. Viszont a Szigorúan bizalmasból megmaradt bennem a gyönyörű, Oscar-díjas Kim Basinger, akinek volt némi szerepe abban, hogy megszerettem a szőke hajszínt, és persze a morcos nyomozót játszó Russell Crowe is, akit annyira kedvelek, hogy az egyik dalát küldtem nemrég egy közösségi oldalon a szüretelőknek haza. Már csak a Bor, mámor, Provence miatt is…”

Bűnök és szerelmek – Madár Vera, a Jóban Rosszban sztárjának ajánlásával

TV2, minden hétköznap, 20:20

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

„Az első részt már volt szerencsém látni, és az újdonsült kollégákkal is beszélgettem. Ez egy új színfolt lesz a hazai tévés palettán. Rengeteg humor és spontaneitás van benne. Pörgős, cselekménydús és nagyon izgalmasak a karakterek. A legfontosabb különbség például a Jóban Rosszbanhoz képest az lesz, hogy mi általában 70-80 százalékban zárt díszletek között dolgozunk, és eléggé ragaszkodunk a szövegkönyvhöz. A Bűnök és szerelmek rengeteg külső helyszínt – utcákat, parkokat, tereket – használ, és nagyon sok benne a rögtönzés. A szereplők a történet vázát kapják meg, és ez alapján adják elő a jeleneteket, a saját ötleteikre alapozva. Ettől kevésbé irodalmi, inkább hétköznapi lesz a sorozat, ami nagyon szimpatikus lesz sok-sok nézőnek. Minden korosztály találhat benne valami szerethetőt.”

Repülj velem!

BBC Entertainment, január 8., 20:30

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

Ha jól csinálják, van abban valami bájos, amikor egy színész egyszerre több szerepben tűnik fel a vásznon. Egyszer-kétszer Eddie Murphynek is jól állt, bár ő már túlzásba vitte. Az Angolkák című kultsorozat két komikus-veteránja, a kissé különc Matt Lucas és David Walliams ezúttal kb. ötven különböző karakter bőrébe bújnak, hogy ebben a hatrészes, most induló minisorozatban kigúnyolják, milyen embertípusok fordulnak meg egy átlagos reptéren. Általuk ismerkedhetünk meg például a világ leglustább kávésnénijével (természetesen nőket és férfiakat egyaránt szívesen alakítanak), Anglia nyolcadik legkedvesebb fapados légitársaságának vezetőjével vagy a reptéren vadászó paparazzikkal. A sorozatot még ínycsiklandóbbá teszi, hogy valódi reptereken forgattak, így a hatás sokkal élőbb lesz annál, mint amit egy átlagos sitcomban megszokhattunk.

Szulejmán

RTL Klub, január 9., 21:20

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

A török sorozatgyártásról eddig jobbára a délutáni szappanoperák jutottak eszünkbe, de az RTL a legújabb török szériáját most főműsoridőben veti be, nem véletlenül. A hazájában már a harmadik évadjánál járó sorozat távolról sem emlékeztet a délutáni borzalmakra. Egy évad kb. féltucatnyi részből áll, és az epizódok reklámidőstül kb. egyórásak. A csatorna rögtön dupla résszel indít. A sorozat amúgy I. Szulejmán korába kalauzol bennünket, egészen az uralkodás kezdeteitől. Rengeteg udvari intrika, látványos díszlet és ármánykodás között persze lesz idő az igaz szerelemre is: Szulejmán beleszeret háreme egyik gyönyörű nőjébe, Rokszolanába, amivel családja nemtetszését váltja ki. És természetesen magyar aktualitás is akad: a 2. héten az uralkodó rögtön összeütközésbe keveredik Magyarországgal, és követeket küld Budára. Hogy ennek mi lesz a vége?

Este

STORY4, január 12., 22:00

Mit nézzünk a héten? Brit humor, izgalmas krimik és egy új szappanopera

Anya-lánya kapcsolat, nosztalgia, szerelem, élet és halál. „Csak” ennyiről szól Koltai Lajos híres amerikai rendezése, amit a mester kifejezetten női filmnek szánt, és fel is vonultatta hozzá fél Hollywoodot. Ráadásul a válogató ízlését dicséri, hogy Meryl Streep filmbéli lányát az igazi lánya, Mamie Gummer alakítja, míg Vanessa Redgrave is a saját gyerekével, az azóta sajnálatosan elhunyt Natasha Richardsonnal játszik együtt. Visszaemlékezés egy csodaszép nyár csodaszép szerelmére, mielőtt eljön az elkerülhetetlen elmúlás. Szép történet, de még ennél is szebb, hogy a filmnek köszönhetően jött össze Claire Danes későbbi férjével, Hugh Dancyvel, akitől azóta már gyermeke is született. Már csak ezért is megérte leforgatni.

Pataki Zita: „Megtaláltam a férjem”
Gyereket követel párja a TV2 sztárjától

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top