Szabadidő

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Folytatódik a Másnaposok és Az éhezők viadala, de lesz új Alkonyat-utód és Diana hercegnő szerelmi életébe is beleshetünk. Ez vár minket idén a mozikban.

A burok

Hazai premier: március vége

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Vajon lehet-e Saoirse Ronanből az új Kristen Stewart, és Max Ironsból (igen, ő Jeremy Irons fia) az új Robert Pattinson? Az esélyek nem a legjobbak, ugyanis nekik Stephenie Meyer eddig csak egyetlen regényt írt egy komplett sorozat helyett, bár ígérete szerint trilógiává kerekíti a megszálló idegenekről szóló sztorit. Persze nem kell új Alienre gondolni, hiszen az emberi testbe jutó idegen lélek a régi, nem teljesen kitörlődött emberi emlékei hatására szerelmes lesz, és az elnyomott emberek mellé áll. Vajon Stephenie Meyer most ugyanazt készül megtenni az inváziós filmekkel, mint anno a vámpírmitológiával? Az biztos, hogy nem Saoirse Ronanen fog múlni, aki úgy készült a szerepre, mintha az Oscarra gyúrna. „Imádtam, hogy egy szerepen belül két hangon tudok megszólalni: Melanie-én és a Vándorén. Színészként nem minden nap él át ilyet az ember. Még az akcentusuk is különböző, és ezen is dolgoznom kellett” – mesélte lelkendezve az ifjú sztárpalánta.

Vasember 3.

Hazai premier: április 25.

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

„A film olyan lesz, mint egy Tom Clancy-thriller, és nem két vaspáncélba öltözött csávó fogja egymást ütlegelni végig” – nyilatkozta az új rendező, Shane Black, aki a laza dumák nagymestereként (Az utolsó cserkész, Durr, durr és csók) garantáltan tökéletes választás arra, hogy jóféle poénokat adjon a playboy Robert Downey Jr. szájába. Persze hősünk azért verekedett is a forgatáson, amit bizonyít, hogy egyszer le kellett állítani a munkát a főszereplő könyöksérülése miatt. Szerencsére semmi komoly. Amúgy Downey Jr. nem felejti el a barátait, ami abból is látszik, hogy leginkább az ő ajánlására kapta meg Black a rendezői széket. Kölcsönkenyér visszajár, ugyanis pár éve még Black nyújtott segítő kezet a drogproblémái miatt megfeneklő karrierjével küzdő színésznek azáltal, hogy neki adta a Durr, durr és csók főszerepét. Szerintünk mindketten jól jártak.

Másnaposok 3.

Hazai premier: május 23.

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Ezúttal nem lesz esküvő és nem lesz legénybúcsú, viszont a farkasfalka visszatér Las Vegasba. A hét lakat alatt őrzött történetről még csak annyit tudni, hogy hőseinknek ki kell szöktetniük Alant (Zach Galifianakis) egy elmegyógyintézetből. Az alkotók azt ígérik, hogy ezúttal nem követik el azt a hibát, amit a második résznél, és nem fogják szolgaian másolni az első epizód bejáratott poénjait. Az új utak egyben a széria végét is jelentik: mind a rendező, mind a színészek erősen fogadkoznak, hogy ez már tényleg az utolsó rész lesz. Mondjuk tény, hogy a fejenként kapott 15 millió dolláros gázsiból ellesznek egy darabig, de valamikor talán az is elfogyhat… De ne menjünk ennyire előre! Az új rész a falkatagok mellett néhány régi ismerőst (Heather Graham, Mike Tyson…) is visszahoz, és lesznek új arcok is John Goodman képében.

Szörny Egyetem

Hazai premier: június 20.

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

„Kicsit rekedt vagyok. Öt és fél órát töltöttem ma a Szörny Rt. második részének szinkronizálásával” – írta anno Twitteren Mike Wazowski angol hangja, Billy Crystal, és ez jó hír, mert azt jelenti, hogy végre elkészül az a második rész, amit már 2005 óta terveztek, de csak nem akart összejönni. Végül egy előzményfilm lett a dologból, ami tíz évvel a Szörny Rt. előtt játszódik, és azt mutatja be, hogyan tanulta meg Sulley és Mike a profi gyerekijesztgetést az iskolában. Gondoltátok volna, hogy a két jó barát az egyetemen annak idején még riválisok voltak? A Szörny Egyetemből ez is kiderül. Természetesen a kor követelményeinek megfelelve 3D-ben.

Gru 2

Hazai premier: július 4.

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Ez az a film, amit mindenki vár, mégsem lehet semmit sem tudni róla. A 2010-es sikerrajzfilm folytatásának ugyan már vannak előzetesei, de azokból csupán annyi derül ki, hogy egy új fenyegetéssel kell szembenézniük (akit Al Pacino szinkronizál) a Gru ház lakóinak, és természetesen most is lesznek hipercuki minyonok minden mennyiségben. Talán még ennél is érdekesebb, hogy az érhető beszédre kevésbé képes cukiságok egy saját filmet is kapnak majd valamikor jövőre, de egyelőre érjük be azzal, hogy mellékszereplőket játszanak a titokzatos Gru 2-ben.

Only God Forgives

Hazai premier: nyár

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Ha szeretted a Drive-ot, és imádod Ryan Goslingot (vagyunk ezzel így páran), akkor megtaláltuk neked az év filmjét 2013-ra. Az Only God Forgivesban a jóképű, de a szerep kedvéért csúnyán helyben hagyott (a hatást természetesen csak maszkmesterek segítségével érték el) Ryan egy bangkoki thaiboxklub tulaját játssza, de a hely csak fedőtevékenységként szolgál a drogcsempészethez. Amikor Ryan filmbéli tesóját kinyírják, anyja parancsára bosszút kell állnia egy zsarun, aki felelős ezért. Az első képek erősen hajaznak a Drive stílusára, ami nem is csoda, lévén a két filmet ugyanaz rendezte. A filmet távol-keleti, modern westernként írják le, de ez ne riasszon el senkit: Ryannel csak jó lehet. Mivel számos harcművészeti leckén vett részt a film kedvéért, így valószínűleg izgalmas bunyókban sem szenvedünk majd hiányt.

This Is the End

Hazai premier: augusztus 22.

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Ugyan a decemberi világvégét sikeresen túléltük, a nyári azonban még betehet nekünk. Könnyen lehet ugyanis, hogy a rekeszizmaink majd nem bírják a kiképzést. Ebben a világvégét ezúttal vicces szemszögből bemutató filmben összeterelték Hollywood menő komikusainak javát, akik saját magukat alakítva gyűlnek össze James Franco lakásában bulizni, hogy másnap aztán a világvégére ébredjenek. Ez az a film, amiben Rihanna Rihannát, Emma Watson Emma Watsont, Jonah Hill Jonah Hillt, Jason Segel pedig Jason Segelt alakítja, és nagyon úgy fest, hogy a világ összeomlása közben leginkább egymás cikizésével lesznek elfoglalva. Nagy buli lesz, még ha az utolsó is.

Az éhezők viadala – Futótűz

Hazai premier: november vége

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Miután Az éhezők viadala első része Twilight-filmeket megszégyenítő sikert aratott, Jennifer Lawrence örömmel cinkelte azzal a munkatársait, hogy időnként viccből bejelentette: „Terhes vagyok”. Persze a poén után valószínűleg csak az ő mosolya volt őszinte. Még három részt kell leforgatni (a harmadik könyvet ugyanis két filmmé szedték szét, ihletet merítve az Alkonyattól) nagyon szoros határidőkkel, és pont a rohamtempó miatt mondott fel az első rész rendezője, Gary Ross is. Az új direktor, Francis Lawrence (a név ellenére állítólag nem rokonok Jenniferrel) azonban nem aggódik, főként miután sikerült megtalálniuk Finnick Odair szerepére a tökéletes színészt. „Sam Claflin olyan, mint Brad Pitt volt a Thelma & Louise-ban. Amikor belép a szobába, ott megáll a levegő” – mesélte Lawrence, mi pedig bizakodva várjuk.

Before Midnight

Hazai premier: ősz–tél

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Sokszor gondoltunk már arra, hogy milyen lenne megtudni, hogy mi lett a kedvenc romantikus filmünk hőseivel pár év után. Vajon még mindig együtt vannak? A Mielőtt felkel a nap alkotói odáig mentek, hogy kilenc évvel később mindezt megmutatták a Mielőtt lemegy a napban. Most újabb kilenc év telt el, ezért itt az ideje, hogy megtudjuk, mi lett Ethan Hawke és Julie Delpy kapcsolatával, miután közel egy évtizede másodjára is összejöttek Párizsban. A hátteret ezúttal nem Bécs és nem Párizs, hanem Görögország szolgáltatta a nagy románchoz. A filmet ott forgatták le a nyáron, méghozzá úgy, hogy teljes titokban tudták tartani. A sajtó is csak azután értesült az egészről, miután már dobozban volt a kész film. Hawke és Delpy szerint ez a rész is úgy fejeződik be, hogy újabb kilenc év elteltével folytatni lehessen, így kétségtelenül ez a sorozat minden idők egyik legszokatlanabb love storyja.

Diana

Hazai premier: ősz–tél

A Másnaposok és Az éhezők viadala is folytatódik 2013-ban

Miután idén az egész világ Katalin szülésével lesz elfoglalva, egy kis reflektorfény azért talán jut Lady Dinek is, akinek film készül az életéről, pontosabban az élete utolsó két évéről. A gyönyörű Naomi Watts (aki a szerep kedvéért még Diana testnyelvét is külön gyakorolta) alakítja arccal az Oscar felé a tragikus sorsú hercegnőt, az alkotók pedig több fórumon is nyilvánosan megígérték, hogy a filmben nem rekonstruálják a párizsi tragédiát, ami végül Diana halálához vezetett. Helyette megkapjuk a hercegnő viszonyát az arab szívsebésszel, dr. Hasnat Khannal, valamint Dodi Fayeddel, akivel a pletykák szerint Diana csak azért jött össze, hogy féltékennyé tegye Khant. A film után valószínűleg okosabbak leszünk.

Kik játszhatják A szürke ötven árnyalat film főszerepét?
Az éhezők viadala legyőzi az Alkonyatot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top