Szabadidő

Story-gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

Beindult a 2013-as tévészezon! Miközben a TV2 és az RTL Klub új sorozattal hódít, a STORY4 a Story magazin gáláját közvetíti, az m1 pedig keresi a Dalt az Eurovízióhoz. Ezt nézd a héten!

Sherlock és Watson – Dudás Ádám, a Tények hírolvasója ajánlásával

TV2, január 30., 21:30

Story Gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

„Mindig is kíváncsi voltam azokra a történetekre, amiket már sokadjára gondoltak újra, és próbálnak mindig valami újszerűt bemutatni. Ezért tetszett a Robert Downey Jr.-os/Jude Law-os Sherlock Holmes-film is, és ez az új sorozat is pont ezért szimpatikus. Itt nem csak az jelent újdonságot, hogy egy nő – Lucy Liu, akit nagyon jó színésznőnek tartok, és már sorozatokban és mozifilmekben is bizonyított – alakítja Watsont, hanem az is, hogy a sztori London helyett New Yorkban játszódik. Már önmagában az is érdekes, hogy ez a nagggyon angol nyomozó egy más környezetben hogyan tud érvényesülni, ráadásul az is különösen élvezetes játék, hogy a sok újdonság közepette mennyi marad meg az eredetiből, és feltűnnek-e az eredeti regények klasszikus motívumai. Amerikában az első évad óriási siker volt, reméljük itthon is az lesz.”

A zöld íjász (dupla rész) – Istenes Bence, az RTL Klub műsorvezetője ajánlásával

RTL Klub, január 31., 21:25 és 22:20

Story Gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

„A szuperhősös dolgokat nagyon bírom, és az utóbbi évek összes Batman– és Pókember-filmjét is letudtam. Csak azokkal szokott bajom lenni, amik nagyon átmennek sci-fibe, mint mondjuk a Bolygó kapitány, mert ez nálam már túl sok. A zöld íjász esetében ettől nem kell tartani, mert szerencsére inkább a Batmanhez áll a legközelebb – milliomos playboy, aki éjszakánként álarcos igazságosztót alakít –, sőt még némi Robin Hood-felhang is fellelhető benne. A szuperhősöket amúgy már gyerekkorom óta nagyon csípem, a supermanes sorozatot például minden délután néztem, sőt a filmeket is nagyon szerettem. Emlékszem, hogy amikor a főszereplőt játszó színész, Christopher Reeve lebénult, miután leesett egy lóról, majd később meghalt, teljesen kiborultam. Gyerekként nehéz volt feldolgozni, hogy a Supermant játszó színész meghalhat. Sajnos hiába vagyok tévés, tévézni egyszerűen alig jut időm, így a saját sorozatainkat is az rtlklub.hu/most-on vagy DVD-n szoktam követni, de azért igyekszem tartani a tempót.”

Felkoppintva

TV2, január 31., 21:30

Story Gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

A Felkoppintvára nehezen lehet önéletrajzi filmként gondolni, pedig nagyon is az. Rendezője, Judd Apatow azt a történetet meséli el benne, hogyan született a saját első gyermeke Leslie Mann színésznővel (aki egyébként szerepel is a filmben), persze jócskán kiszínezve és átalakítva. Ez volt az a film, ami a Grace Klinika után elindította Katherine Heigl mozifilmes karrierjét, bár a színésznő ezért nem volt túl hálás. A premier idején olyan nyilatkozatokat adott, miszerint a filmben az összes jó poént a pasik kapták, és a nők csak mellékes alakok ebben a történetben, de aki ráveszi magát és megnézi a filmet, az gyorsan rájöhet, hogy Katherine reakciója eléggé eltúlzott volt. Úgy tűnik, Apatow nehezen felejt, ugyanis a napokban a magyar mozikba kerülő Felkoppintva-folytatásféleségben, a 40 és annyiban Katherine-nek mindössze annyi szerep jutott, hogy a háttérben a falon felfedezhető egy őt ábrázoló fotó. Nem lett volna jobb egy főszerep, Heigl kisasszony?

A Dal – 1. elődöntő

m1, február 1., 20:15

Story-gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

Igen, újra jön az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előműsora, A Dal (igen, nagy D betűvel), amit jó érzékkel abba az üres sávba raktak be, amikor egyik kereskedelmi tévé sem tolat éppen tehetségkutatót. A dalfolyam egy hónapon át tart, és e hét szombatján egy elődöntővel indul, és persze senkinek sem kell végignéznie mind a 244 benevezett csodát, hanem elég csupán arra a 30-ra koncentrálni, amit az előzsűri lelkesen kiválogatott nekünk. Gundel Takács Gábor műsorvezetőtársnak ezúttal Novodomszky Évát kapta maga mellé, a zsűriben pedig Rákay Philip MTV-s guru mellett Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, a Compact Disco énekese, Walkó Csaba és minden aktuális magyar sláger szerzője, Rakonczai Viktor kapott helyet. És ki lesznek a fellépők? Kb. ugyanazok, mint a Megasztárban, a Csillag születikben vagy az X-Faktorban, csak ezúttal ismert slágerek helyett a sajátjaikat próbálják befuttatni. Hajrá!

Story-gála, 2013

STORY4, február 2., 22:00

Story Gála és az Eurovízió uralja a tévét a héten

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg idén a hazai celebélet Golden Globe-ját, a Story-gálát. A STORY4 rögtön másnap egyórás összefoglalóban számol be a báltermi eseményről, amire minden valamirevaló magyar sztár elegánsba vágja magát. Mivel a díjazottak névsorát majdnem olyan titokban őrzik, mint az Oscar-díjasok listáját, ezért sajnos most még nem tudjuk megírni, hogy mi lesz az év tévés produkciója, vagy ki lesz az év énekesnője vagy színésze, de mindez persze rendben is van így, hiszen akkor már nem lehetne izgulni magán az eseményen. Ha stílusosan akarjuk nézni, akkor vágjuk magunkat estélyibe, és egy pohár száraz pezsgővel a kezünkben huppanjunk le a tévéképernyő elé. Csak aztán nehogy cicaharc legyen a Barátok közt és a Jóban Rosszban rajongói között!

Eurovíziós Dalfesztivál: Megvan a 30 legjobb magyar dal
Ripacsok és rocksztárok: Így öltöztek a férfiak a Story-gálán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top